Trendig

Ar NIX gratis?

Är NIX gratis?

NIX-Telefon gäller all telefoni och att spärra kostar inget mer än samtalskostnaden. Med hjälp av NIX-Telefon kan du identifiera de kunder som inte vill bli kontaktade via telefon.

Hur fixar man NIX på mobilen?

Fakta om NIX-Telefon: – Spärregistret omfattar i dagsläget knappt tre miljoner fasta och mobila abonnemang. – Den som vill anmäla sig till NIX-Telefon behöver bara ringa 077-228 00 00 och följa instruktionerna. Se även Nixtelefon.org.

Hur kolla om man är med i NIX?

För att kontrollera om numret till en telefon är spärrat ringer du 077 228 00 00. Du måste ringa från telefonen du vill kontrollera.

Är det bra med NIX?

Undersökningen visar också att de som använder NIX i huvudsak är nöjda: sju av tio svenskar, 72 procent, uppger att NIX fungerar mycket eller ganska bra.

Finns NIX fortfarande?

NIX-Telefon är en konsumenttjänst och endast nummer som tillhör privatabonnemang kan spärras i NIX-Telefon. Telefonnumret hör till en utländsk nummerserie. Endast nummer som är svenska kan registreras i NIX-Telefon.

Vem betalar när någon ringer från utlandet?

Samtal till kundservice från utlandet är i regel inte kostnadsfritt. Om du blir uppringd när du befinner dig utomlands, betalar du den internationella delen av samtalet, dvs. från Sverige till det land där du befinner dig. Den som ringer dig betalar som vanligt mobiltelefontaxa för Sverige.

Vad kostar det att ta emot samtal från utlandet?

För dig blir det samma pris som att ringa inom Sverige och din kusin som tar emot samtalet betalar ingenting. Det kostar inte heller något om du kommer till hens röstbrevlåda. Om hen vill lyssna av meddelandet är det samma kostnad som hen har för samtal inom Sverige.

När man ringer från utlandet till Sverige?

Om du ska ringa till Sverige eller till ett annat land: Exempel: Om du skall ringa till Sverige så slår du +46, följt av riktnummer (utan 0) och sist telefonnumret. 08-123 45 67 blir då +46 8 123 45 67. Är det ett mobilnummer, ta bort första nollan. 070-123 45 67 blir då +46 70 123 45 67.

NIX-Telefon gäller all telefoni och att spärra kostar inget mer än samtalskostnaden. Med hjälp av NIX-Telefon kan du identifiera de kunder som inte vill bli kontaktade via telefon. Det gör att ni som företag kan agera etiskt och affärsmässigt på marknaden.

https://www.youtube.com/watch?v=maLJawmJEnU

Share this post