Ny

Vad ska man tanka pa nar man soker praktik?

Vad ska man tänka på när man söker praktik?

Kontakta arbetsgivaren När du hittat en arbetsplats som du är intresserad att praktisera på ringer du upp och frågar om de tar emot praktikanter. Presentera dig och var beredd att svara på frågor om varför du vill praktisera just hos dem, vad du vet om deras verksamhet, vad du hoppas få ut av din praktik m.m.

I en skriftlig ansökan är det bra att skriva lite om dig själv och vad du har för erfarenheter. Berätta om din gymnasieutbildning, vilka intressen du har och glöm inte att skriva dit varför du vill praktisera just hos dem. Vänta och se om du får svar inom en vecka, följ sedan upp din ansökan.

Varför söker jag praktik hos er?

Utöver att visa varför du vill genomföra din praktik hos ett visst företag måste du understryka vad du tror dig kunna bidra med. De flesta företag ser praktikanter som potentiella rekryter efter avslutad utbildning. Lyft fram vad du kan bidra med, hur din utbildning är relevant samt visa din framtida potential.

Hur får man Lia?

Glöm inte att nätverka!

  1. Börja planera och söka i god tid.
  2. Hitta din ”usp”
  3. Skriv ett personligt brev för varje LIA-plats du söker.
  4. Förbered dig inför intervjun.
  5. Glöm inte att nätverka.
  6. 5 anledningar att läsa en YH-utbildning.
  7. 10 tips för dig som läser på distans.

Hur långt innan ska man söka praktik?

Det är aldrig för tidigt att börja förbereda din ansökan till en praktikplats. Fundera över vilken typ av företag eller organisation du vill praktisera inom.

Vad hoppas du få ut av din praktikperiod?

En praktik ger dig chansen att lära dig oändligt med saker och kan ge dig ovärderliga erfarenheter. Det är också ett perfekt tillfälle att skaffa dig kontakter som kan komma att vara värdefulla under din karriär. För att inte tala om att just din praktikplats kan bli en avgörande merit när du i framtiden söker jobb.

Får ingen LIA plats?

Om en studerande inte har erbjudits en LIA-plats eller av någon annan anledning inte kan genomföra LIA-kursen enligt det gängse upplägget i utbildningen behöver anordnaren undersöka möjligheten för den studerande att läsa någon annan kurs under perioden.

Måste man söka jobb när man har praktik?

Du måste tacka ja till praktik Det innebär att du som arbetssökande får inte tacka nej till jobb och inte heller till praktik. Om du tackar nej till praktikplats kan du förlora din ersättning från både a-kassa och aktivitetsstöd från Försäkringskassan.

Share this post