Rekommendationer

Varfor Flexikoppel?

Varför Flexikoppel?

Ett flexikoppel har sannolikt aldrig förstört eller ställt till med något. Som alltid, så är det sannolikt den som håller i änden på kopplet som ställer till med något elände, och inte utrustningen.

Är det bra med Flexikoppel?

En bra låsmekanism innebär att du kan kontrollera hur långt din hund går utan att känna dig orolig att kopplet ska gå av. Utöver detta så är flexikoppel perfekt när du tränar inkallning med din hund. Att träna inkallning med ett flexikoppel gör att du kan känna dig trygg med att din hund inte kommer springa iväg.

Hur fungerar Flexikoppel?

Hund – Flexikoppel Det är kanske inte alltid optimalt, och vid till exempel stadsvandring är flexikoppel ingenting som man behöver. Men om man är på en lite mer naturlig plats, så låter ett flexikoppel hunden få mycket större utrymme att röra sig på, utan att den släpps fri.

Vad är ett Flexikoppel?

Principen för flexikoppel Friheten att röra sig men ändå vara kopplad. Trots att du har ett långt koppel har du alltid kontroll på din hund. Tack vara flexikopplet så får du aldrig slack i linan eftersom den dras in och alltid är lätt spänd. Med hjälp av ett inbyggt bromssystem kan du alltid styra din hund.

Fördelar med flexikoppel Risken för att exempelvis hunden ska springa runt mellan olika träd och trassla in sig finns definitivt där så det gäller att hålla korrekt längd på linan och vara medveten om omgivningarna. Bäst fungerar flexikoppel på öppna fält och liknande.

Vilket Flexikoppel är bäst?

Bästa Hundkopplet 2022 » Bäst i test

  1. Flexi Koppel New Classic Band.
  2. Rock Black – Hundkoppel.
  3. Baggen Expanderkoppel.
  4. Alac Läderkoppel.
  5. Hundkoppel Hurtta Stretch.
  6. Heim läderkoppel med inflätad karbinhake.
  7. Two-Tone Black – Koppel för hunden.
  8. Tvillingkoppel Reflex.

Share this post