Blogga

Hur mycket far man om man far Yatzy?

Hur mycket får man om man får Yatzy?

En yatzy är alltid värd 50 poäng oavsett vad du fått den med. Du kan har fått 5 stycken ettor eller 5 stycken sexor, båda fallen är lika värda som yatzy.

Vad är chans på Yatzy?

CHANS: Alla de fem tärningarnas ögontal räknas och summan av dessa förs in på protokollet. Den här rubriken används när ingen annan lämplig rubrik är ledig. YATZY: Alla de fem tärningarna visar lika och då ger Yatzy alltid 50 poäng.

För att få yatzy skall alla tärningarna visa lika siffror. Yatzy ger alltid 50 poäng oavsett vilken siffra som tärningarna visar.

Vad är fyrtal i Yatzy?

Det motsvarar tre av varje på den övre delen. två par – Ett resultat som kan klassificeras som ett fyrtal godkänns vanligen inte som ett två par….Stora Spelboken/Låt tärningarna rulla/Yatzy.

Villkor Max kommentar
fyrtal 24 Så högt som möjligt
L.stege 15 ett till fem
S.stege 20 två till sex
kåk 28 tre av en sort, två av en annan

Hur många poäng ska man ha i yatzy för att få bonus?

bonus – Bonus på 50 poäng utdelas till de spelare som fått minst 63 poäng sammanlagt på ettor till sexor. Det motsvarar tre av varje på den övre delen.

Hur många gånger slår man i yatzy?

Du får kasta tärningarna tre gånger per omgång. Du har ett grundkast och två omkast. I det första kastet måste du kasta alla fem tärningarna, men i omkasten kan du kasta vilka tärningar du vill.

Hur många poäng för att få bonus i yatzy?

75 poäng är minimum för att få bonusen men de flesta spelar med 84 som minsta poängantal för bonus. Något som också är vanligt i Maxi Yatzy är att spara sina slag. Om en spelare får en kombination på ett eller två kast kan denne välja att spara kasten och sedan använda dessa senare vid behov som extraslag.

Share this post