Ny

Kan man ata mjuka applen?

Kan man äta mjuka äpplen?

Smör, socker och kanel är hemligheten. Att äpplena redan är lite mjuka och skalet skrynkligt gör inte det minsta. Servera med vaniljglass.

Hur länge håller äpplen i jordkällare?

Lagringsdugliga äpplen kan förvaras hela hösten och vintern, vissa sorter fram till mars-april. Det är viktigt att hantera äpplena varsamt vid plockning och lagring, för att de ska hålla länge. Hantera dem som om de vore ägg och släpp dem aldrig på varandra.

Kan man frysa Äppleskivor?

Frys & spara! Kärna ur, klyfta och lägg i stapelbara burkar i frysen. Frukt och bär håller sig ca ett år i frysen. Sockra gärna lite vid infrysning för längre hållbarhet.

Kan äpplen bli gamla?

I realiteten kan det betyda det att äpplet du äter kan vara över ett år gammalt. Det finns över tusen äpplesorter som odlas i världen. Den äldsta sortbeskrivningen kommer från ett kloster i England och är från 1204. Man kan hitta många rester från äpplen vid boplatser från yngre sten- och bronsåldern i Centraleuropa.

Hur skivar man äpple?

Skölj och kärna ur äpplena, använd gärna en kärnhusurtagare för äpplen så går det lätt. Skär äpplena i tunna skivor, ca 3 mm. Ju tjockare du skär desto längre tid tar de att torka. Ett hett tips är att använda en vass mandolin!

Hur länge kan man plocka äpplen?

Sommaräpplen mognar och plockas i augusti och början av september och äts direkt. Höstäpplen mognar under andra delen av september och oktober och kan ofta lagras en kortare tid. Vinteräpplen plockar du innan frosten kommer och lagrar på en sval, frostfri plats.

Är Äppelchips nyttigt?

Äppelchips är en betydligt nyttigare alternativ till vanliga köpta potatischips exempelvis. Man kan också ha dem till sallad eller strö över soppa. De här blir nämligen RIKTIGT krispiga. Bäst är att använda fast äpple, gärna av lite syrligare sort.

Hur skär man ett äpple?

Smart knep när man ska riva äpple

  1. Skär äpplet i två halvor.
  2. Skär ur kärnhuset med en liten kniv. Detta behövs inte om du ska riva på de små hålen på rivjärnet.
  3. Håll äppelhalvan i handflatan och riv sedan med snittytan mot rivjärnet. När äpplet är nedrivet har du bara kvar skalet i handen som en skyddande sköld.

Share this post