Frågor

Var utspelar sig Mina drommars stad?

Var utspelar sig Mina drömmars stad?

Stockholm åren 1860-1880, ännu är staden fortfarande fattig. Människor utanför staden talade illa om den, ändå sökte sig folk dit och stannade.

Var bodde Henning i Mina drömmars stad?

Det gamla upprustade kulturhuset på Åsögatan 209 hade förr adressen Lilla Bondegatan 17. I det huset bodde Henning och Lotten och Tummen och Matilda, huvudpersonerna i Per Anders Fogelströms roman Mina drömmars stad. De flyttade in sommaren 1867. Åsögatan 209 (Lilla Bondegatan 17) på 1800-talet …

På vilka sätt skiljer sig Hennings och tummens personligheter?

Tummen är ganska barnslig av sig och gör saker utan att tänka på konsekvenserna, till skillnad från Henning. Tummen tror att en revolution är nära, och när den kommer då vill han vara med. Henning som i början var med Tummen och planerade revolutionen blir mer och mer försiktig.

Vad arbetade Henning Nilsson som?

Vi får följa hans jakt på arbete och bostad, hur han etablerar sig i staden, träffar sin blivande fru Lotten och bildar familj. Många människor kom precis som Henning till Stockholm från landsbygden under andra halvan av 1800-talet. De kom för att arbeta i fabriker, hamnar och på byggen.

När utspelas Mina drömmars stad?

Sensommarkväll, i ångans år 1860. Under sommaren som gått hade stadens vatten erövrats av de många nya ångsluparna. Och snart väntade den stora revolutionen, när isens välde skulle brytas för alltid och den långa vinterisoleringens tid vara slut.

När skrev Per Anders Fogelström Mina drömmars stad?

Per Anders FogelströmMina drömmars stad / Författare

Hur träffar Henning lotten?

Henning träffar sin blivande hustru Lotten och Tummen träffar Matilda och tillsammans flyttar de båda paren in i en kåk på Sopgränd (nu Duvnäsgatan) på Åsöberget. Drömmarna gäckade Henning. Bara 34 år gammal dör han efter många års hårt slit i hamnen av lungsot 1879.

Var bor Henning Nilsson?

Nilsson. Henning (född 1845, död 1879) är huvudperson i den första boken. Han är en ung man som flyttar in till Stockholm i mitten av 1800-talet. Serien följer honom och hans ättlingar.

Hur beskrivs lotten i Mina drömmars stad?

Liksom Henning drömmer Lotten också om ett bättre liv, det är väl denna tanke som ständigt surrar runt i deras huvuden, och det är också denna tanke som gör det spännande att följa deras utveckling, eftersom det händer nya saker med både Henning och Lotten ständigt. Tillsammans har de ju två barn, August och Emelie.

Vem är lotten Mina drömmars stad?

Lotten (född 1848, död 1889), Hennings fru. Arbetar som tvätterska. Emelie (född 1870, död 1958), Lottens och Hennings dotter. Huvudperson i de följande böckerna, hon är den enda som är med i alla böckerna i serien.

Hur dör Henning Mina drömmars stad?

Senare visar det sig att han har drabbats av tuberkulos, vilket gör honom mycket sjuk. Det är nu omgivningen visar sin omsorgsfulla sida och försöker att hjälpa honom. Det är främst Lotten som får ta hand om Henning. Det slutar tragiskt nog med att han dör.

Hur många sidor är Mina drömmars stad?

Skickas inom 1-2 vardagar. Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner….E-bok.

Format Pocket
Serie Stadserien (del 1)
Författare Per Anders Fogelström
Antal sidor 290
Utg.datum 2009-03-12

Share this post