Populära

Har du en urinvagsinfektion nar du ar gravid?

Har du en urinvägsinfektion när du är gravid?

En urinvägsinfektion, även kallad UVI, är en bakteriell inflammation i urinvägarna. Då gravida lättare drabbas än andra så kan det vara bra att känna till symptom, risker och förebyggande åtgärder. För att ta reda på om du har en urinvägsinfektion när du är gravid så lämnar du ett urinprov.

Vad är en urinvägsinfektion?

Det finns flera olika varianter av urinvägsinfektion såsom, Febril UVI, Akut cystit, Asymtomatisk bakteriuri, komplicerad UVI eller Recidiverande UVI. Bakterien Escherichia coli är den vanligaste orsaken till urinvägsinfektion i alla åldrar och står för över 80% av alla fall. I denna artikel kommer du att kunna läsa om:

Hur behandlar du urvägsinfektioner under graviditet?

Urinvägsinfektioner under graviditet läkemedelsbehandlas i regel med en 3-7 dagars lång behandlingskur av antibiotika som är säkert för dig och barnet. Det är viktigt att du kontaktar din läkare om du skulle besvär som feber, frossa, buksmärta, illamående, kräkningar eller smärtsamma sammandragningar.

Vad är den vanligaste formen av urinvägsinfektion?

Den allra vanligaste formen av urinvägsinfektion kallas för blåskatarr, nedre urinvägsinfektion eller cystit. Om du behöver kissa ofta och det svider när du går på toaletten i kombination med smärta i nedre delen av magen tyder det på UVI.

Hur ska du undvika urinvägsinfektion?

Vid första symptomen på urinvägsinfektion ska du börja dricka stor mängder vatten. Detta hjälper kroppen att spola ut infektionen. Håll dig dock borta från kaffe, läsk och alkohol då detta istället kan irritera urinvägarna. 2.

Hur dricks du urinvägsinfektionen?

1. Drick, drick, drick! Vid första symptomen på urinvägsinfektion ska du börja dricka stor mängder vatten. Detta hjälper kroppen att spola ut infektionen. Håll dig dock borta från kaffe, läsk och alkohol då detta istället kan irritera urinvägarna. 2. Värme lindrar.

Share this post