Populära

Varfor har man brack pa magen?

Varför har man bråck på magen?

Om man har bråck pressas bukhinnan och bukinnehåll (oftast fett och tarm) ut genom en försvagning i bukväggen. En sorts säck med bukinnehåll bildas under huden. Det brukar synas som en bula på magen. Ett bråck är i början oftast litet, men kan – om man inte behandlar det – växa sig stort.

Vad är symptomen för bråck?

Symptom för Bråck. Illamående Smärta Gaser Magont. Symtom Alla bråck kan ge upphov till obehag, tyngdkänsla eller smärta. I enstaka fall kan tarmen eller fett fastna i bråcköppningen så att den inte går att trycka tillbaka. Detta brukar kallas inklämt bråck och kräver ofta akut operation.

Vad är symtomen på ett magmunsbråck?

De vanligaste symtomen vid ett så kallat magmunsbråck är att du till och från har halsbränna, ofta får sura uppstötningar, eller känner smärta i övre delen av magen. Här beskriver vi vad magmunsbråck är och hur du behandlar det. Förutom symtom en ovan kan ett magmunsbråck även leda till sväljsvårigheter, hosta, känna slem i luftrör och hals,

Vad är magmunsbråck?

De vanligaste symtomen vid ett så kallat magmunsbråck är att du till och från har halsbränna, ofta får sura uppstötningar, eller känner smärta i övre delen av magen. Här beskriver vi vad magmunsbråck är och hur du behandlar det.

Har du bråck på stora kroppspulsådern i magen?

Undersökningar. För att veta säkert om det är ett bråck på stora kroppspulsådern i magen gör läkaren en ultraljudsundersökning. Med ultraljudsundersökningen syns det tydligt om du har ett bråck. Vid samma undersökning kan läkaren också mäta hur stort bråcket är och avgöra hur stor risk det är att bråcket brister.

Varför kan bråck uppstå i magen eller ljumsken?

Ett bråck i magen eller ljumsken kan uppstå av olika anledningar. Det kan bland annat uppkomma efter ett tungt lyft, orsakas av intensivt hostande eller försvagning i ett ärr efter operation. Det kan också ha medfödda eller anatomiska orsaker. Bråck är lite vanligare hos äldre och överviktiga personer.

Vad är diafragmabråck?

Diafragmabråck ger symtom som reflux, halsbränna, sväljsvårigheter och en klumpkänsla i halsen. Smärta i bröst eller matstrupe. Vissa personer upplever smärtan så intensiv att den kan missuppfattas som en hjärtinfarkt. Smärta i magen – gasig.

Share this post