Blogga

Kan man ha vaxthus pa altan?

Kan man ha växthus på altan?

Om man ska placera växthuset på trall är det viktigt att man väljer alternativet kanalplast som gör att det tål rörelser bättre än glas. Växthuset kan användas på en altan eftersom det inte är så stort och tungt och om man har plintar under så blir det stabilt.

Hur sätter man upp ett växthus?

När du bygger en grund för växthus som står på mur rekommenderas två olika alternativ som du kan välja mellan. Det första alternativet är att gjuta en ram i betong på ett frostfritt djup som muren kan vila på. Muren i sig kan förslagsvis byggas med lecablock som finns att köpa i bygghandeln.

Varför kanalplast i växthus?

Plastskivor med luftkanaler (kanalplast) kan ge också växthuset ett snyggt utseende och är det bästa om växthuset ska värmas upp under långa perioder. Glas är det bästa materialet att använda till växthus om man bortser från de allra dyraste plastskivorna som används i växthus för yrkesodlare.

Var kan man köpa växthus?

Köp växthus från Byggmax Växthus från Byggmax ger näring till din odlartalang. Dessutom kan du slå dig själv för bröstet när du ser ditt projekt färdigt.

Hur soligt ska ett växthus stå?

Den bästa placeringen av växthuset är egentligen varken direkt sol eller helskugga utan något mitt emellan – vandrande skugga är allra bäst. Om möjligt, placera växthuset så att det skuggas av ett hus, träd eller en hög buske mitt på dagen då det är som varmast.

Vilka regler gäller för växthus?

Friggebodsreglerna

  • Fristående växthus, uterum eller förråd får uppföras med en total byggnadsyta på maximalt 15 m² och nockhöjd på högst 3 meter.
  • Byggnaden får inte placeras närmare annan fastighet, tomtgräns eller väg, än 4,5 meter.
  • Om avståndet är mindre än 4,5 meter ska du ha grannens eller väghållarens godkännande.

Måste ett växthus ha glastak?

Här får du en tydlig översikt över fördelarna med isolerplast (polycarbonat) och en jämförelsetabell mellan isolerplast eller polycarbonat och vanligt glas. Ett smart sätt ta del av både plastens och glasets fördelar är att ha glas i växthusets sidor och plast i taket!

Vad ska man inte odla i växthus?

Tänk på att gurka, chili och paprika är lite mer värmekrävande än till exempel tomat och ska därför placeras lite längre in i växthuset, så drag från dörren undviks. Både vindruva och kiwi är också populärt att plantera i växthus. Växter som ska stå mer permanent kan däremot planteras direkt i marken.

Vad ställer man ett växthus på?

Grund till växthus på sockel Att ha ett växthus som står på en sockel är ett smidigt sätt att förankra växthuset. Sockeln som finns på Willab Gardens växthus har smarta nedgjutningsjärn som gjuts in i betongen.

Måste man ha fundament till växthus?

Golv i växthuset Det är bra att ha flexibilitet i grunden under markbeläggningen i växthuset. Därför gjuter man inte en hel platta under växthuset utan nöjer sig med ett fundament för växthusets väggar. Låt det gärna vara jord under golvet om du t ex lägger plattor.

Måste man ha bygglov för växthus?

Du kan behöva bygglov för att bygga lusthus eller växthus, men genom de så kallade attefallsreglerna och friggebodsreglerna räcker det ibland med att du gör en anmälan och får startbesked. Lusthus och växthus är så kallade komplementbyggnader.

Vad kostar det att bygga ett växthus?

Det finns små växthus på fem kvadratmeter som kostar mellan 5 000 och 6 000 kronor, men det finns också stora uterum med kraftigare profil som kostar 100 000 kronor. Om du har svårt att få ihop budgeten så lägg hellre pengarna på huset och köp sedan inredning och tillbehör begagnat eller senare när du har råd.

Share this post