Frågor

Vad ar auditering Scientologi?

Vad är auditering Scientologi?

Inom den engelsktalande delen av scientologin kallas auditering för auditing, ordagrant ”revision” eller bedömning. Detta utförs i sessioner där en ”auditör” (engelskans ”auditor”, ordagrant revisor) intervjuar scientologen i fråga. Auditören antecknar vad personen kan minnas, och bedömer den intervjuade scientologen.

Hur ser scientologer på Gud?

Thetan – Är enligt scientologin människans innersta väsen, det ursprungliga gudomliga, som människan bör sträva att återgå till. Auditering – ”Scientologiterapi” som syftar till att återuppleva minnen och bemästra sin reaktion på dessa minnen, för att öka sitt andliga medvetande och uppnå kontroll.

Hur många tror på Scientologi?

Rörelsen beskrivs som strängt hierarkisk, med en elitorganisation, den så kallade Sjöorganisationen. Dess medlemmar måste skriva kontrakt på en miljard år. I Sverige uppskattas Scientologikyrkan ha runt 500 medlemmar. I världen mellan 20 000 och 25 000, enligt uppskattningar från avhoppare.

Vem är Xenu?

hur den onde rymdhärskaren Xenu för 75 miljoner år sedan regerade över ett rymdimperium som skapades för 95 miljoner år sedan. Invånarna i detta rymdimperium kallades för thetaner som enligt Hubbard är universums ursprungliga varelser. Xenu upptäckte att han kunde kontrollera dessa genom sin tankekraft.

Vad är auditering?

Svar: På svenska kan vi tala om auditering eller kvalitetsrevision. Det är fråga om en systematisk utvärdering av verksamheten vid företag, högskolor osv. Den som utför revisionen kallas kvalitetsrevisor eller bara revisor, i vissa sammanhang också auditör.

Vad tror man på inom Scientologi?

Religiösa inslag Enligt scientologin har människan ingen thetan, utan man är en thetan. En thetan beskrivs som något som inte omfattar ens kropp, sinne, namn etc. utan istället är den del av dig som är medveten om att vara medveten. Förenklat kan man säga att du har en kropp, du har ett sinne, men du är en thetan.

Var i världen finns Scientologi?

Absolut störst är scientologerna i USA, det internationella högkvarteret ligger i Los Angeles. Sedan finns det scientologikyrkor i Europa, särskilt i Schweiz, Italien, Tyskland och Storbritannien. Det europeiska högkvarteret ligger i Köpenhamn, fast de flesta som jobbar där är inte danskar.

Vad är typiskt för Scientologi?

Vad är Thetan Scientologi?

Enligt scientologin har människan ingen thetan, utan man är en thetan. En thetan beskrivs som något som inte omfattar ens kropp, sinne, namn etc. utan istället är den del av dig som är medveten om att vara medveten. Förenklat kan man säga att du har en kropp, du har ett sinne, men du är en thetan.

Hur är det att leva som scientolog?

Det är viktigt, enligt scientologerna, att gå ut och förbättra villkoren för andra människor och göra världen till en bättre plats att leva i. När människor inom scientologin får mer förståelse för sin tro tar de på sig ett större ansvar att hjälpa sig själv och sina medmänniskor.

Share this post