Rekommendationer

Vad ar en ersattningsform?

Vad är en ersättningsform?

Ett entreprenadavtal innehåller regelmässigt villkor som reglerar vilken ersättningsform som ska gälla för entreprenaden. Parterna kan bestämma att priset ska vara ett fast pris eller pris på löpande räkning. Ibland anges att kontraktssumman är ett takpris. Inte sällan används begrepp som budgetpris eller riktpris.

Vad är en ramhandling?

I byggbranschen brukar vi prata om Ramhandling, den blir till i detta skedet. Syncs uppgift i detta skede är att samordna den information som finns och konkretisera beställarens önsken/behov samt upprätta en budget för projektet. Ofta har arkitetkten ett finger med i spelet, det är ett skapande skede.

Hur redovisar beställaren sina krav i en totalentreprenad?

I en totalentreprenad är det oerhört viktigt att beställaren noga anger i avtalet med tillhörande handlingar vilka funktionskrav som de ställer på entreprenaden. Vid en totalentreprenad används i regel ABT06.

Vad är en Rambeskrivning Bygg?

Vad är en rambeskrivning? Rambeskrivning är en teknisk beskrivning för upphandling av totalentreprenad. Hur en rambeskrivning ska utformas framgår av AMA och RA.

Vad innebär teknisk beskrivning?

I den tekniska beskrivningen redovisas de tekniska lösningarna som används i byggnaden. Detta inkluderar grundläggning, bärande stomme, takkonstruktion, brandskydd, uppvärmning, energihushållning, ventilation och säkerhet.

Varför ska man välja totalentreprenad?

Totalentreprenad alltid det bästa valet En av dem borrar in i ett VVS-rör och skyller på den andra. Då kan du hamna i en problematisk situation, konstaterar Malte Rungård. En annan fördel med totalentreprenad är att du slipper eventuella merkostnader om en hantverkare inte dyker upp.

Vad gör en totalentreprenad?

Totalentreprenad är en term på en entreprenadform som innebär att entreprenören sköter både projektering och utförande. Vid totalentreprenader har således entreprenören ett uppdragsförhållande med beställaren där entreprenören ansvarar för att arbetet ska få en viss funktion.

Share this post