Rekommendationer

Hur manga timmar arbetar en larare i veckan?

Hur många timmar arbetar en lärare i veckan?

Lärare är skyldiga att arbeta 40 timmar i veckan utslaget på hela året – precis som de flesta andra på arbetsmarknaden.

Hur många dagar om året arbetar en lärare?

De flesta kommunalt anställda lärare – och många privatanställda – har en reglerad arbetstid om 1 360 timmar per verksamhets- år. Om de 1 360 timmarna fördelas jämnt över de 194 dagar som lärarna tjänstgör blir det cirka sju timmar per dag och en genom- snittlig femdagarsvecka omfattar således cirka 35 timmar.

Hur många timmar jobbar en lärare på ett år?

1 767 timmar – totala arbetstiden för lärare Årsarbetstiden för lärare ligger på 1767 timmar enligt avtalet som slöts 1996, lika mycket som för en genomsnittlig kommunalt anställd. Den förläggs däremot i stor utsträckning på 194 årsarbetsdagar och det gör att veckoarbetstiden i snitt blir högre än 40 timmar.

Hur många arbetsdagar på ett år?

Arbetstimmar per månad 2018

Månad Arbetsdagar Arbetstimmar
Årsarbetstid 253 2024
Januari 22 176
Februari 20 160
Mars 21 168

Hur många dagar ledigt har en lärare?

Ledighet. De semesteranställda lärare har 5 veckors ledighet. Lärare anställda med ferietjänst har följande lov: höstlov, jullov, sportlov och påsklov och sommarlov. Det innebär att utöver de lagstadgade fem veckorna (semester i början av sommarferien) har de ledigt runt 7 veckor till.

Vad är en reglerad arbetstid för lärare?

Många tror att det i avtalet står att lärare har en reglerad arbetstid på 35 timmar per vecka. Om den reglerade tiden fördelas jämnt över de 194 dagar som du tjänstgör blir det cirka sju timmar per dag, det vill säga 35 timmar på en femdagarsvecka. Det finns dock ingen reglering i något centralt avtal om 35 timmar per vecka.

Vad är skyldigheten att arbeta 40 timmar i veckan på arbetsmarknaden?

Lärare är skyldiga att arbeta 40 timmar i veckan utslaget på hela året – precis som de flesta andra på arbetsmarknaden.

Hur många timmar får man lägga ut på en arbetstid?

Dessa timmar delas upp i reglerad arbetstid (1 360 timmar) och oreglerad arbetstid/förtroendearbetstid (407 timmar). Den reglerade arbetstiden får läggas ut på högst 194 dagar under perioden augusti till juni. Det är fullt möjligt att lägga ut olika antal timmar olika veckor.

Share this post