Blogga

Far man ta ut hur mycket kontanter som helst?

Får man ta ut hur mycket kontanter som helst?

I uttagsautomat. Det enklaste sättet att ta ut pengar är att använda uttagsautomater. I dem kan du ta ut upp till 5 000 kronor per gång och högst 15 000 kronor under en fyradagarsperiod. Du hittar närmaste automat via kartan på Bankomats webbplats.

Hur länge måste banken spara transaktioner?

Så länge banken har kvar uppgifter om transaktioner brukar du kunna få ut dem, men du får räkna med att banken kan ta ut en avgift. Banken sparar uppgifter om transaktioner i sju år enligt bokföringslagen.

Kan man ta ut en miljon i kontanter?

Inget hindar denna penningtvätt. Nej, kontanter är helt döda i Sverige för stora transaktioner. Den som försöker sätta in 1 MSEK i kontanter i en storbank kommer att få en enorm finansiell rektoskopi, med risk för att bli nekad i slutändan.

Vem kan se kontoutdrag?

Banksekretessen är lagreglerad Sekretessen omfattar alla uppgifter som rör en bankkunds mellanhavanden med banken oavsett om uppgiften är skriftlig eller muntlig. Till och med uppgiften att en viss person är, eller inte är, kund i en viss bank omfattas av sekretessen.

Kan banken se min lön?

Banken börjar med att titta på hur dina inkomster och tillgångar ser ut i hushållet. Det inkluderar din lön från en anställning (max 100%). Om du har en rörlig lön som skiljer sig från månad till månad utgår banken primärt från grundlönen. Ibland kan vi väga in snittet av rörlig ersättning/bonus.

Hur länge sparas transaktioner Swedbank?

Kontoinformation – via internetbank, programleverantör eller på fil. I internetbanken visas företagets hela engagemang såsom lån, sparande och konton. Transaktionshistorik visas för upp till 25 månader och för varje transaktion finns en detaljsida med ytterligare referenser. Vid behov tar ni själva fram kontoutdrag.

Kan banken neka överföring?

Bankers rätt att vägra överföringar Enligt lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism får en bank ”inte utföra en transaktion om det på skälig grund kan misstänkas att den utgör ett led i penningtvätt eller finansiering av terrorism” (3 kap. 3 §).

Share this post