Frågor

Vem ar byggherre vid generalentreprenad?

Vem är byggherre vid generalentreprenad?

Vid generalentreprenad upphandlar byggherren hela åtagandet av en entreprenör, generalentreprenören, som i sin tur upphandlar och samordnar övriga delentreprenörer som blir underentreprenörer till generalentreprenören.

Vad menas med ett byggprojekt?

Vad innebär det att arbeta med byggprojekt? Byggprojekt sträcker sig ofta över flera år. Eftersom kulturförvaltningen är involverad i ett tidigt skede i byggnadsprocessen kan gestaltningsuppdraget också sträcka sig över flera år och ibland påverkas av ändringar i byggprocessen.

Vad är Byggprojektledning?

När en byggprojektledare jobbar med byggprojektledning tar hen hand om bland annat upphandling av entreprenörer, teknisk rådgivning, ledning av det faktiska bygget, kontroller samt samordning av besiktningar. Detta leder till att beställaren sparar tid och slipper det huvudbry som ett byggprojekt oftast resulterar i.

Hur går ett byggprojekt till?

Under programskedet förbereds programhandlingar för projektet, där exempelvis grundläggande beslut fattas om byggnadens storlek, tekniska standard och utformning i stort. Programhandlingarna är en sammanfattning av förutsättningarna för ett projekt och utgör det samlade underlaget för beslut om fortsatt projektering.

https://www.youtube.com/watch?v=8FzRybaZMws

Vem är byggherre vid renovering?

Byggherren är den som låter uppföra huset eller byggnaden, alltså den som ger någon annan i uppdrag att bygga ett hus. När du köper ett hus från en husleverantör är det alltså du som är byggherre, oavsett om du köper huset på totalentreprenad (nyckelfärdigt), på generalentreprenad eller med delad entreprenad.

Vad är skillnaden mellan byggherre och beställare?

Beställaren handlar då upp projektet och genomför det till byggherren. Beställaren är projektets kund medan byggherren eller byggherrens hyresgäster är slutkunder.

Vem är beställare och vem är byggherre?

Beställare är en civilrättslig term mellan två parter. En byggherre är beställare när denne enligt förfrågningsunderlag, beställning eller kontrakt beställer arbeten som utförs av konsult, entreprenör, leverantör eller uppdragstagare. I byggprojekt återfinns beställare på flera nivåer, de bildar kontraktskedjor.

Share this post