Rekommendationer

Vad anvander tandlakare for tandblekning?

Vad använder tandläkare för tandblekning?

Vid en tandblekning tillverkar vi en skena i mjukplast som är utformad efter dina tänder. Sedan får du noggranna anvisningar så att du kan göra behandlingen hemma när det passar dig. Lägg blekningsgel i skenan och sätt den på dina tänder. Upprepa behandlingen dagligen under tre till åtta tillfällen.

Vid tandblekning används oftast geler som bland annat innehåller ämnena karbamidperoxid eller väteperoxid. De blekgeler man använder i blekskenor innehåller också kaliumnitrat och fluorid, som ska göra att det blir mindre problem med ilningar under behandlingen.

Varför är min tand grå?

Vilken färg tanden får beror på vad som händer: En rosa tand innebär att det har blivit en blödning inne i tanden. En gul tand innebär att det har bildats förkalkningar inne i tanden. En brun eller grå tand kan innebära att det har blivit en infektion i tanden.

Är tandblekning bra för tänderna?

Tandblekning kan leda till vissa skador om man inte är försiktig. – Det är inte helt skonsamt med tandblekning. Ilningar är relativt vanligt, men det brukar gå över efter några dagar. Det finns dessutom risk för inflammation i tanden, men det är ovanligt.

Vad kostar tandblekning tandläkare?

Priset för en tandblekningsbehandling varierar beroende på vilken metod du väljer. Den billigaste metoden kostar 2900 kronor medan den mest kostsamma kostar 4900 kronor. Viktigt att ha i åtanke är att det är två helt olika metoder som på grund av det också kan ge olika resultat.

Vad kostar det att bleka tänderna hos tandläkare?

Tandblekning hos Folktandvården kostar från 3000kr, medan ett tandblekningskit kostar ca. 495kr. Här kan du läsa mer om tandblekning hemma. Det tar längre tid än att bleka tänderna hemma, eftersom du måste boka en rutinkontroll innan du kan bleka tänderna hos Folktandvården.

Hur länge ska man ha i tandblekning?

Genom att äta och dricka livsmedel som missfärgar tänderna kan resultatet av tandblekningen förkortas och tänderna kan åter bli missfärgade. Självklart spelar också din munhygien in. Vi brukar dock generellt prata om att en tandblekning håller i cirka två år.

Vilken metod av tandblekning är bäst?

För att underhålla din tandblekning på bästa sätt så rekommenderar vi att du går över till en tandkräm som effektivt håller borta nya missfärgningar från dina tänder utan att polera för mycket så att du skadar din emalj. Vanligtvis rekommenderar vi Opalescence tandkräm som är mycket effektiv att hålla dina tänder vita.

Kan grå tand bli vit igen?

Tanden behöver inte behandlas om den har fått en blödning inuti eller om det bildas förkalkningar. Blödningen går över av sig själv och efter några veckor blir tanden vit igen. Förkalkningen går däremot inte över utan den gula färgen kommer att finnas kvar.

Hur vet jag om min tand är död?

Död tand – symtom, (föregås av symtomen för vanlig tandinfektion): Dov smärta. Tanden är öm vid beröring och när man tuggar. Det är tydligt för patienten vilken tand som är drabbad.

Vilken är den bästa Tandblekningen?

Damernas Värld (2021) Damernas Värld listar bästa tandblekningen för hemmabruk och har valt ut fem produkter. På första plats kommer Dentway Professional White Strips, på andra plats kommer Dentaworks Teeth Whitening System och på tredje plats kommer iWhite Instant Teeth Whitening.

Kan man borsta bort gula tänder?

Det bästa sättet att förhindra eller bli av med gula tänder är att borsta två gånger om dagen med en bra tandkräm. För direkt vitare tänder rekommenderar vi att du använder White Now Gold.

Share this post