Populära

Vad kravs for att vara auktoriserat VVS foretag?

Vad krävs för att vara auktoriserat VVS företag?

Det här krävs för att bli ett auktoriserat VVS-företag

  • Företaget åtar sig att följa gällande branschregler Säker Vatteninstallation samt Säker Vattens uppförandekod. (
  • Företaget har giltig ansvarsförsäkring (ansvarsdel på minst 10 miljoner kronor)
  • Företaget är registrat hos Bolagsverket.

Vad krävs för att få Säker Vatten?

Krav för auktorisation av företaget är att det finns minst en heltidsanställd VVS-montör som har branschcertifikat eller motsvarande samt giltig utbildning i Säker Vatteninstallation för VVS-företag. Utöver det ska 50% av företagets övriga VVS-montörer ha en giltig utbildning i Säker Vatteninstallation för VVS-företag.

Hur länge gäller Säker Vatten?

Branschlegitimationen – ett bevis för Säker Vatten-kompetens Säker Vattens branschlegitimation styrker kompetens inom säkra vatteninstallationer. Branschlegitimationen gäller i fem år efter godkänt prov i branschreglerna för Säker Vatten installation och är alltid kopplad till ett auktoriserat företag.

Vad gäller vid projektering av Inbyggnadsfixtur för WC med prefabricerad Tätskiktskonstruktion?

Särskild inbyggnad för spolcistern och spolrör Detta ska framgå av leverantörens monteringsanvisning. → Se bild 4.2.3c Prefabricerad tätskiktskonstruktion för inbyggd spolcistern i våtrum. Skruvinfästning av fixtur för WC-stol med inbyggd spolcistern ska inte göras i golv med tätskikt.

Måste man följa Säker Vatten?

Branschregler Säker Vatteninstallation 2021:1 gäller från den 1 januari 2021. Branschreglerna ska säker ställa VVS-installatio- ners kvalitet och förebygga person- och egendomsskador.

Vad säger branschreglerna om placering av fog på Tappvattenledning?

Fogar på tappvattenledningar ska vara placerade så att de är utbytbara och så att eventuellt utläckande vatten enkelt kan upptäckas. Fogar ska placeras i rum med vattentätt golv, i fördelarskåp eller i särskilda inbyggnader.

Share this post