Populära

Vad ar affiliate marknadsforing?

Vad är affiliate marknadsföring?

Affiliatemarknadsföring dök upp snabbt på internet och idén är ganska enkel. Det handlar om att ta hjälp av webmasters för att nå ut med sin produkt eller tjänst och betala för resultat (på ett eller annat sätt). Ett vanligt exempel är flygresearrangörer som betalar för varje bokning du kan ordna från din reseguide.

Hur fungerar Affiliate Marketing?

Affiliate marketing innebär en möjlighet för dig att erbjuda din produkt eller tjänst för publicister (affiliates) att marknadsföra för din räkning. I gengäld betalar du provision för varje försäljning som publicisterna genererar.

Vad är affiliate inlägg?

Affiliatemarknadsföring är enkelt förklarat en form av digital marknadsföring som är prestationsbaserad. Annonsörer belönar alltså publicister som presterar i form av att skicka besökare till deras webbplats och i många fall även handlar där. För denna prestation får publicisten provision, alltså ersättning.

Vad menas med affiliates?

Affiliates. Affiliates kallas ofta för publicister eller publishers och utgör själva grundstenen i metoden som tillåter annonsörer att sprida sitt innehåll över t. ex. bloggar, vouchersajter, cashbacks, e-mail och i princip alla andra trafiktyper.

Hur startar man en affiliate?

Starta som affiliate

  1. Välj en bra nisch. Sök och välj ut en nisch det finns pengar i och som du har intresse och kunskap om.
  2. Sökordsanalys.
  3. Välj webbhotell.
  4. Skapa innehåll.
  5. Anmäl dig till affiliatenätverk.
  6. Skapa ett nyhetsbrev.
  7. Skapa god SEO för din sajt.
  8. Arbeta för bättre konvertering.

Hur gör man affiliate?

De två allra vanligaste sätten att tjäna pengar på som affiliate är provision på den försäljning som du genererar, dvs. den försäljning som en annonsör gör via dina artiklar och rekommendationer samt klassiska annonser där du antingen får betalt för varje annonsvisning eller för varje klick på annonsen.

Share this post