Allmänning

Vad skall man alltid gora vid personskador?

Vad skall man alltid göra vid personskador?

CHECKLISTA vid personskador efter trafikolyckor:

  1. Besvär från olyckan skall snarast efter olyckan antecknas i läkarjournal, helst inom 72 timmar.
  2. Gör omgående en anmälan till Ditt försäkringsbolag om detta ej gjorts.
  3. Anmäl alltid rätt inkomst till försäkringskassan.

Vad händer om du smiter från en olycka med personskador?

Om du som vägtrafikant avlägsnar dig från platsen för en trafikolycka som du haft del i utan att ha fullgjort dina skyldigheter, kan du dömas för det brott som i dagligt tal kallas ”smitning” (5 § i Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott).

Vilken försäkring täcker personskada?

Personskada. Trafikförsäkringen täcker de skador förare och passagerare i den egna bilen får vid en trafikolycka. Trafikförsäkringen gäller även om föraren orsakar skador på personer utanför bilen.

Vad är en personförsäkring?

Personförsäkringar är ett samlingsnamn för sjuk- och olycksfallsförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, livförsäkringar, inkomstförsäkringar, sjukvårdsförsäkringar, barnförsäkringar och gravidförsäkringar. Personförsäkringar kan tecknas både individuellt och som gruppförsäkringar.

Hur bedöms sveda och värk?

Sveda och värk ersätter smärta och andra fysiska obehag, såväl som psykiska besvär. Lidande som en försäkringstagare drabbas av vid olika slags behandlingar och vård kan också ersättas av som sveda och värk. Det som dock inte ersätts vid vård är sorger och besvikelser.

Hur beräknas ersättning för sveda och värk?

Ett vanligt belopp man får är exempelvis 650 kr per vecka man varit sjuk. Det blir alltså 2 600 kr för varje månad som ersätts för posten sveda och värk. Ersättningarna kan dock skilja sig något, om man fått vård på sjukhus och för allvarligare skador, då utgår en något högre ersättning.

Vad menas med sveda och värk?

Sveda och värk avser ersättning för lidande under den akuta sjukdomstiden och avser både skador, smärta, fysiska obehag och även psykiska besvär som kan uppkomma i samband med ett brott. Har du fått ett bestående men i form av en permanent skada kan du ha rätt till ersättning för lyte och men.

Share this post