Populära

Varfor har byxor gylf?

Varför har byxor gylf?

En gylf är en öppning på byxors framsida. Gylfen kan bestå av knappar eller blixtlås. När hosorna började göras om till byxor, dvs syddes ihop, föddes behovet av att konstruera en öppning som snabbt och enkelt gick att öppna och stänga utan att plagget togs av.

Hur får man på en dragkedja?

Är det svårt att trä in dragkedjan i släden eller så att släden fastnat och du inte kan dra ner den för att klämma åt, så kan du börja med att öppna upp glipan i sidan av släden mer. Du tar då en mejsel och bänder försiktigt upp lite. Släden ska då mycket enklare kunna träs på eller dras ner.

Hur syr man gylf?

Pressa isär sömmen och flikarna genom att följa linjen på mönstret. Fäst flikarna med en kastsöm sydd för hand så att den vänstra gylf fliken överlappar den högra. Vänd byxorna till utsidan och sy fast dragkedjan på den högra sidan. Sedan, stäng de överlappande flikarna och nåla ihop dem.

Hur man syr en gylf?

Lägg kanterna i linje och sy ihop de tre delarna med en sticksöm. Om du får problem eftersom delarna glider iväg från sin plats, kan du fästa dragkedjan med en kastsöm för hand först och sedan sy fast dem med en sticksöm på maskinen. Vik ut dragkedjan och fliken. Pressa sömmen väl och sy en sticksöm över sömmen.

Hur fixar man en dragkedja som åker ner?

Dra löparen ner till dragkedjans nedre del. Om nedre delen av dragkedjan är dold, kan du ta upp några stygn så att du får löparen ända ner. Kläm på löparen på samma sätt som i anvisningarna ovan. När dragkedjan sluts normalt kan du sy fast de stygn du möjligen hamnat sprätta upp för att kunna börja.

Vart kan man laga dragkedjor?

ZlideOn är en svensk innovation som enkelt lagar de flesta trasiga blixtlås. Det gör att du inte behöver kasta bort en väska, klänning, kuddfodral, ett par jeans eller ett båtkapell bara för att dragkedjan gått sönder.

Hur lagar man en gylf på jeans?

Öppna dragkedjan så att löparen är fast på endast ena sidans tänder och nere vid dragkedjans nedre del. Kläm med tången på vardera sidan av löparen, så att löparens övre och nedre sida kläms ihop. Kläm även ihop löparen från dess sidor. Försök dra fast dragkedjan som normalt.

Hur man syr byxor steg för steg?

  1. Lägg en framdel mot en bakdel med rätsidorna inåt och sy yttre bensöm och inre bensöm med en töjbar söm.
  2. Sy andra benet likadant och sväng sedan det till rätan.
  3. Sätt nu in det benet i det andra benet som fortfarande har rätan inåt.
  4. Sy grensömmen hela vägen med töjbar söm.
  5. Sväng ut byxorna.
  6. Fålla byxorna nertill.

Share this post