Ny

Varfor vill du bli maklare?

Varför vill du bli mäklare?

Eller så har du arbetat inom försäljning med goda resultat i några år efter gymnasiet, vet med dig att du har tävlingsinstinkten som krävs för att få in nya kunder och är van vid att hantera flera uppdrag parallellt och känner därför att mäklare kan vara nästa kliv i karriären.

Hur blir man mäklare?

För att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering, måste du ha en minst tvåårig högskoleutbildning och ha gjort 10 veckors praktik. Utbildningen ska vara inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Vad behövs för att plugga till mäklare?

För att bli fastighetsmäklare måste du läsa högskolekurser inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering. Du ska dessutom praktisera hos en registrerad fastighetsmäklare i tio veckor.

Är det enkelt att bli mäklare?

Måste man ha Mäklarlicens?

Hej, För att få förmedla bostadsrätter krävs att du har en mäklarlicens, alternativt att du är advokat, se härom Fastighetsmäklarlagen (FML) 5-6 §§. Sammantaget får du alltså inte sälja bostadsrätter åt andra utan mäklarlicens.

Hur är det att jobba som mäklare?

Fastighetsmäklarens uppgift är att förmedla kontakter mellan köpare och säljare. Du sköter förhandlingarna mellan parterna och upprättar kontrakt när parterna kommit överens. Som fastighetsmäklare ska du ge parterna de råd och upplysningar de behöver för att kunna genomföra affären.

Hur mycket merit behöver man för att bli mäklare?

Sökresultat

Namn Lärosäte HP
Mäklarekonomprogrammet, fastighet och finans Högskolan Väst 0.65
Mäklarekonomprogrammet Högskolan Väst 0.95
Fastighetsmäklare Luleå tekniska universitet 0.60
Senare del, Fastighetsmäklare, 120 Hp – för dig som läst minst termin 1. Luleå tekniska universitet

Hur blir jag fastighetsmäklare?

Hur blir jag fastighetsmäklare? För att bli fastighetsmäklare måste du läsa högskolekurser inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering. Du ska dessutom praktisera hos en registrerad fastighetsmäklare i tio veckor.

Vad tjänar fastighetsmäklare?

Vad tjänar fastighetsmäklare? Det är vanligt med hundra procent provisionsbaserade löner och därmed är variationen mycket stor, beroende på var i landet du arbetar, hur skicklig du är, läget på bostadsmarknaden och vilket företag du representerar. De flesta fastighetsmäklarna, 64 procent, har provisionsbaserad inkomst.

Vad krävs för att bli fastighetsmäklare med fullständig registrering?

För att bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering måste du ha dels teoretisk utbildning från universitet eller högskola, dels praktik. Den teoretiska utbildningen ska vara inom kunskapsområdena fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Vad är god fastighetsmäklar-sed?

Utöver fastighetsmäklarlagen så måste en mäklare följa något som kallas för god fastighetsmäklar-sed. Det är ytterligare en ”regelbok” som styr hur mäklare skall uppträda och hur de skall sköta sitt jobb. Det krävs en högskoleutbildning (ett visst antal högskolepoäng) för att få arbeta som fastighetsmäklare.

Share this post