Rekommendationer

Hur lagger man geonat?

Hur lägger man geonät?

Om geonät används till din stödmur, så skall nedersta nätet oftast placeras mellan första och andra skiftet mursten. En tumregel är att ett mursystem är självbärande vid tre gånger murens bredd. En stödmur som är 200 mm bred kan alltså byggas 600 mm hög, utan att behöva armeras med geonät.

Hur fäster man mursten?

Med ESSVEs Stenlim Skum fixar du muren på ett kick – utan slabb och tung utrustning. När du på kort tid vill uppföra en lägre stenmur av leca eller sten är Stenlim Skum den idealiska produkten. Limmet fixerar på endast 10 minuter och ger en riktigt snygg och kladdfri finish.

Vad är Geonät?

Funktionen av ett geonät är att armera de obunda lagren i en väg/överbyggnad på motsvarande sätt som stålarmeringen armerar en betongkonstruktion. Med hjälp av armeringen kan man öka livslängden på en konstruktion, utjämna oregelbunda sättningar och öka bärigheten.

Hur dela mursten?

När du behöver kapa marksten finns flera verktyg att använda. Det vanligaste alternativet är att använda en rondellkap med sten- eller diamantklinga. Men även en vinkelslip fungerar till mindre kapningar och tunnare stenplattor.

Hur limma mursten?

PU700 lim är ett 1- komponent skumlim på polyuretanbas. Speciellt utvecklat för att limma sten och murblock av/mot betong, tegel, sandsten och gips. Extremt starkt håller 100kg/kvm. Vilket är 3 gånger starkare än vanligt montagelim.

Får man sätta upp häck?

Häckar och buskar ska vara 60 centimeter innanför tomtgränsen. Om det är träd eller en häck mot en granne bör man plantera så att man själv kan komma åt och ansa och klippa det man planterat. Diskutera med grannen hur nära du kan plantera och var medveten om att grannen kan ansa det som kommer in på hens sida.

Måste man ha stödmur?

Ibland behöver man bygga en stödmur i trädgården; för att ta upp en nivåskillnad i en sluttning eller mellan ytor som är för branta och behöver planas ut. Stödmuren fixerar massorna och förhindrar att de rör sig mellan olika marknivåer.

Share this post