Blogga

Vilket ar Nordens storsta foretag?

Vilket är Nordens största företag?

Allra störst i Norden är Norges olje- och gasbjässe Statoil, som i veckan byter namn till Equinor. Med en omsättning på strax över 500 mdr kr i fjol tronar bolaget ohotat i topp, en bra bit före övriga i listan som sammanställts av företagsinformationsleverantören CM Partner.

Vilken är Nordens största börs?

Euronext Men när det kommer till finansiell innovation är de en världsmakt såväl idag som igår. Det är nämligen här Europas största börs har sitt huvudkontor. 2018 återfanns inte mindre än 1300 företag listade på Euronext olika listor med närvaro i flera stora europeiska länder.

Vilket är Norges största företag enligt omsättning?

Det enskilt största företaget – med en samlad omsättning under 2019 på motsvarande 11 540 miljoner euro – var den norska telekomjätten Telenor. Dess svenska motsvarighet – och konkurrent – Telia Company, låg tvåa på listan.

Vilket är Danmarks största företag?

När tidningen Berlingske rankar Danmarks största företag sett till omsättning hamnar A.P. Møller-Mærsk, mer känt som Mærsk, överst. Novo Nordisk och DSV är Danmarks andra respektive tredje största företag.

Vilka företag omsätter mest?

Tillverkning och Handel har störst andel av det totala antalet anställda i näringslivet. Tillverkning har 18 procent av de anställda i näringslivet medan Handel har 17 procent. Dessa båda branscher ligger även i topp när det gäller nettoomsättning och förädlingsvärde.

Vilket är det största bolaget på Stockholmsbörsen sätt till börsvärdet?

Sveriges största bolag sett till börsvärde är läkemedelsbolaget Astra Zeneca. I Sverige har de stora anläggningar i Södertälje och i Mölndal, men koncernens huvudkontor återfinns i Storbritannien. Börsvärdet uppgår, enligt den data som införskaffats från Avanza, till hisnande 621.000MSEK.

Share this post