Rekommendationer

Vad betyder att bifalla?

Vad betyder att bifalla?

bifalla i ordbok från 1870 Betydelse: Yttra sitt gillande af något (förslag, mening, åsigt och så vidare). Betydelse: Förklara, att man gillar någon handling, åsigt och så vidare; äfven förklara, att man tillåter något, som blifvit begärdt eller ifrågastäldt.

Vad betyder bifall juridik?

Att ett yrkande bifalles av domstolen innebär att den som framställt yrkandet får domstolen att förordna (döma) i enlighet med yrkandet. Om käranden får bifall till sin talan förpliktar domstolen svaranden att till käranden utge yrkat belopp i ett kravmål. Den som i ett fordringsförhållande är den berättigade.

Vad betyder delvis bifall?

Delvis bifall Du får din ansökan beviljad i vissa avseenden, men inte fullt ut.

Vad betyder beslut bifall?

Bifalla/avslå – När man bifaller en motion/yrkande betyder det att man håller med om förslaget. Om man inte håller med så föreslår man avslag på motionen/yrkandet. Bordläggning – Riksstämman beslutar att inte behandla ett ärende under pågående riksstämma och skjuter istället upp ärendet till nästa stämma.

Vad betyder bifalla åtal?

Ordet bifalla är en synonym till godkänna och medgiva och kan beskrivas som ”besluta om formellt godkännande”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bifalla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är ett bifall korsord?

Synonymer till bifall

  • samtycke, medgivande, godkännande, anklang, gillande, tillstyrkan, tillstyrkande, rekommendation, accept, instämmande; beröm, erkännande, lovord. applåder, bifallsyttring, hyllningsrop, acklamation, bravorop. motsatsord. avslag, avböjande. missnöje, bu-rop.
  • Användarnas bidrag. ja rop, gehör, jarop,

Vad betyder bestrider bifall?

Ett bifall innebär att den klagande får vad han eller hon begärt, till exempel att bli förklarad behörig till den sökta utbildningen, att få tillgodoräkna sig viss utbildning eller att få en viss anställning vid en högskola. Nämnden kan också undanröja en högskolas beslut.

Share this post