Populära

Kan man ta bort leverflackar med laser?

Kan man ta bort leverfläckar med laser?

Co2 laserstrålen penetrerar de övre hudlagren och når in i dermis. Det skapar små mikroskopiska områden av termiska skador som stimulerar ny kollagen produktion och ersätta skadade hudytan av nya epidermala celler. Med Co2 laser kan vi lasra bort alla typer av ofarliga -och oönskade leverfläckar och födelsemärken.

Hur kan man täcka sina leverfläckar?

Några extra millimeter hud tas bort Då blir det lättare att sy ihop sårkanterna utan att huden veckas. Sårkanterna sys sedan ihop och täcks med sårtejp. Utanpå sårtejpen sätts ett förband. Det kan räcka med sårtejp om det är ett mycket litet födelsemärke.

Vad kostar det att ta bort födelsemärken med laser?

Är du orolig över dina bruna Födelsemärken?

Behandlingstid 15-30 minuter
Risker Ärr och pigmentering
Efterbehandling Pilla inte bort skorpan, låt den lossna av sig själv
Undvik sol och/eller UV-ljus på behandlat område i 6 månader
Pris 1000 :- OBS (per märke)

Är det farligt att ta bort leverfläckar själv?

Leverfläckar och födelsemärken är ofta helt ofarliga och behöver vanligtvis inte tas bort. Om du märker att en leverfläck börjar växa, ändra färg eller form, klia eller blöda ska den dock bedömas av en läkare. Det kan nämligen vara tecken på cancer.

Varför får man leverfläckar i ansiktet?

Varför får man födelsemärken? Orsaken till denna melaninansamling är både ärftligt betingad och ett resultat av exponering för solljus. Hudförändringar som orsakas av blodkärl kan inte leda till cancer. Födelsemärken kan vara medfödda men det är vanligt att de uppstår någon gång under de första levnadsåren.

Vad kostar det att ta bort en leverfläck i ansiktet?

Behandlingen sker under lokalbedövning, som görs av läkare. Behandlingen kostar FRÅN 2500:-.

Kan man ta bort födelsemärken i ansiktet?

Borttagning av födelsemärken i ansiktet När födelsemärket är i ansiktet görs ingreppet ofta av en plastikkirurg. Plastikkirurgen eller hudläkaren vet vilket som är det bästa sättet för att ta bort födelsemärket utan att det blir märken i ansiktet.

Hur mycket kostar det att operera bort ett födelsemärke?

Då det är kostnadsfritt att ta bort dessa födelsemärken på vårdcentralen så rekommenderar vi det i första hand. Behöver du ta bort födelsemärken eller leverfläckar som ändrat karaktär, blödigt eller uppmärksammats av annan anledning måste detta alltid skyndsamt opereras bort.

Kan man Lasra bort födelsemärken?

Läkningstiden och det estetiska resultatet blir alltid bättre med lasermetoden. Det räcker ofta med en behandling för att ta bort fläckarna/hudförändringarna, men i vissa fall kan behandlingen behöva upprepas. Laserbehandlingen känns som små varma stick och tolereras oftast väl. Bedövning brukar inte behövas.

Kan man operera bort födelsemärken?

Större födelsemärken opereras Vid större födelsemärken skär läkaren bort området runt hudförändringen. Läkaren tar då bort en avlång, båtformad bit hud med födelsemärket i mitten, om det är ett runt märke. Då blir det lättare att sy ihop sårkanterna utan att huden veckas.

Share this post