Ny

Ar nagonting ett ord?

Är någonting ett ord?

Ordet någonting är synonymt med någon och kan beskrivas som ”något lite, något”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av någonting samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder ordet gjord?

Ordet gjord är en synonym till klar och konstruerad och kan bland annat beskrivas som ”perfektparticip av göra; som har gjorts”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gjord samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är det för material?

Material avser vanligen kemiskt ämne eller råämne som något framställs av, ibland även utrustning, där det senare ofta kallas materiel. Ett material kan tillskrivas struktur och hållfasthet men inte form och kan vara såväl en solid, som vätska eller gas.

Vad heter det för någonting?

Vad är det för någonting?

Vad är det för någonting? svenska
engelska What’s this?
Vad är det för något? svenska
engelska What’s that?
Vad är det för mening? svenska

Vad betyder något i hästväg?

ngt i hästväg något fantastiskt stort, groteskt osv.

Vad betyder sadelgjord?

Gjord eller sadelgjord är en rem som används för att hålla sadel, sele eller täcke på plats och spänns under buken på djuret. En gjord kan vara förfärdigad i till exempel läder, textil (exempelvis linne hampa eller juteväv) syntetmaterial eller mohair.

Vad är det för skillnad på material och material?

I fackspråk, särskilt i det militära fackspråket, upprätthålls ibland en betydelseskillnad mellan dessa ord, som i grunden härstammar från samma latinska ord, materia, som fått olika form i svenskan. Då är material ’råämne för bearbetning, substans’, medan grundbetydelsen av materiel är ’hjälpmedel, redskap’.

Vad är det vanligaste materialet?

Bomull är den i särklass vanligaste textila fibern som vi idag använder och den odlas över hela världen med toppnationer som Kina, Indien och USA. Fibern kommer i många olika kvalitéer som rankas efter sin längd och tjocklek.

Share this post