Allmänning

Hur vet jag om jag ansokt om CSN?

Hur vet jag om jag ansökt om CSN?

I Mina sidor eller i CSN:s app ”CSN Mina sidor” kan du enkelt se om din ansökan har kommit in och vad som händer med den.

Är CSN privatlån?

För att du som studerande ska kunna ansöka om ett blancolån krävs alltså i praktiken att du har inkomster från annat håll än från CSN. Det kan handla om att du har ett deltidsjobb eller en timanställning. Det krävs också att dina inkomster uppgår till lite större belopp.

Hur snabbt får man besked om CSN?

Om du har fyllt i din ansökan rätt och skickat med de bilagor som behövs, får du vanligtvis beslut om studiemedel inom 1–2 veckor. Ibland behöver vi utreda ditt ärende mer, till exempel om du läser utomlands. Då tar det cirka 3–4 veckor.

Kan man ta lån med CSN som inkomst?

Om du studerar med studiemedel eller studiestartsstöd. När du studerar med studiemedel eller studiestartsstöd finns det en inkomstgräns som kallas fribelopp. Om du har inkomster över fribeloppet så kan du inte få lika mycket bidrag och lån från CSN.

Hur mycket får man i studielån per månad?

Om du studerar 100% får du i skrivande stund ut 3 312 kronor i bidrag och som mest 7 616 kronor i lån per månad. Studerar du 75% eller 50% får du ut motsvarande andel. Ha i åtanke att du enbart får ut studiemedel för de veckor du studerar – alltså inte över jul- eller sommarlov.

Hur ser jag mitt CSN lån?

Med CSN:s app ”CSN Mina sidor” kan du enkelt uträtta ärenden i din mobiltelefon eller på din surfplatta….Mina sidor för studier med studiemedel eller studiestartsstöd samt körkortslån

  1. lämna din studieförsäkran.
  2. se dina utbetalningar.
  3. se dina använda veckor.
  4. se ditt fribelopp.
  5. se din aktuella skuld.
  6. se dina inbetalningar.

När kommer första utbetalningen från CSN?

Om vi fattar ett beslut i september eller tidigare sker vanligtvis den första utbetalning den 30 september. Om vi fattar beslut senare sker den första utbetalningen två vardagar efter beslut. Därefter sker utbetalningen den sista vardagen i månaden. Rg-bidrag betalas ut den 25:e i månaderna augusti–april.

Hur lång tid tar det att få besked från CSN?

Av de som ansöker om studiemedel får 8 av 10 besked inom en vecka. Ibland kan det ta längre tid, till exempel om du skickat med bilagor, om det saknas uppgifter i ansökan eller om vi väntar på uppgifter från din skola.

När rapporterar skolan poäng till CSN?

Om du ska studera i Sverige behöver du oftast inte skicka in dina studieresultat till CSN. Vi får automatiskt uppgifter om studieresultat från de flesta högskolor, komvuxskolor och folkhögskolor. Men om du studerar utomlands behöver du redovisa dina studieresultat för CSN nästa gång du ansöker.

Share this post