Ny

Vad betyder UC-score?

Vad betyder UC-score?

UC-Score är ett mått på din kreditvärdighet. Alla privatpersoner, enskilda näringsidkare, företag eller verksamheter som har förmågan att betala räkningar i tid och undvika betalningsanmärkningar är kreditvärdiga. Med vår tjänst Kreditkollen kan privatpersoner ta reda på sitt UC-Score.

Vad betyder kredit score?

Ditt UC-Score är baserat på din UC Riskprognos (eller kreditscore som det även kallas). Det är ett mått på din kreditvärdighet – och påverkar dina förutsättningar att bli beviljad lån och krediter. Mätskalan i UC-Score går från 1 till 999 där höga tal visar på god kreditvärdighet.

Vad påverkar UC-score?

Det finns många saker som påverkar din kreditvärdighet och förutom att ha en stabil livssituation med en fast inkomst, finns några saker som kan förbättra kreditvärdigheten: Avsluta krediter som du inte utnyttjar. Samla lån i ett större lån istället för flera smålån. Betala dina räkningar och fakturor i tid.

Vad betyder kreditvärdighet 7?

Bisnode. Bisnode använder sig av en scoringmodell med 5 olika scoringintervaller på en skala från 0 – 10. Högsta betyget som går att få är 10 som betyder ”God kreditvärdighet” och lägsta betyget är 0 vilket innebär ”Ingen kreditvärdighet kan ges”.

Vad är dåligt UC score?

Mätskalan går från 1 – 999 där ett högre score visar på en högre kreditvärdighet. Du får också en samlad överblick över krediter, UC-förfrågningar och betalningsanmärkningar m.m. som du kan använda vid i en förhandling med banken. Beroende på vilken score du har så kommer det påverka dina chanser att få ett lån.

Vilken kreditvärdighet är bra?

Här får du veta vad kreditvärdighet är, vad den bedöms utifrån samt vad du kan göra för att förbättra den….Kreditvärdighet skala 0-100 – en riskprognos.

BETYGSSKALA RISKPROGNOS
Utmärkt 0.1%
Mycket bra 0.2% – 0.9%
Bra 1.0% – 4.0%
Mindre bra 4.1% – 25.0%

Share this post