Trendig

Vad ska sta i ett kopebrev?

Vad ska stå i ett köpebrev?

Vad ska ett köpekontrakt innehålla? Köpekontraktet ska vara skriftligt och måste innehålla information om köpeskilling, köpeobjektet, en överlåtelseförklaring samt måste vara undertecknat av både köpare och säljare. Annan information som handpenning och tillträdesdag kan vara bra att ha med men är inget krav.

Vad har köpebrevet för funktion?

Dess huvudsakliga funktion är att utgöra ett kvitto på fullgjord betalning. Köpebrevet kan vara betydligt kortare än köpekontraktet och behöver endast innehålla de minimikrav som finns uppställda för en köpehandling (jfr 4 kap. 1 och 2 §§jordabalken) samt en kvittens av köpeskillingen (4 kap. 5 § jordabalken).

Var söker man lagfart?

Innehåller köpekontraktet villkor om köpebrev måste ett bevittnat köpebrev bifogas lagfartsansökan. Lagfartsansökan ska skickas in till inskrivningsmyndigheten vid den tingsrätt fastigheten hör till.

Vem ska ha köpekontrakt?

Både köpare och säljare ska skriva under ett köpekontrakt. I de fall då det handlar om försäljning mellan organisationer, företag eller föreningar är det behöriga representanter som ska underteckna köpekontraktet.

Vad är ett köpebrev?

Ett köpebrev fungerar som ett kvitto men används även vid lagfartsansökan hos Lantmäteriet, d.v.s. ansökan om officiell registrering av ny ägare. Köpebrevet är en juridisk bindande handling och ett bevis på att äganderätten har gått över från säljare till köpare.

Hur ska ett köpebrev upprättas?

Ett köpebrev ska upprättas i samband med att köpeskillingen för en fastighet erläggs, dvs. betalas. Ett köpebrev fungerar som ett kvitto men används även vid lagfartsansökan hos Lantmäteriet, d.v.s. ansökan om officiell registrering av ny ägare.

Vad ska skrivas på köpebrevet?

På köpebrevet ska stå följande: Namnen på säljare och köpare, priset på fastigheten, att fastigheten sålts och överlåtits på köparen. När lagfart söks för en fastighet räcker det i regel om köpebrevet lämnas in tillsammans med ansökningen. Köpebrev och köpekontrakt måste anpassas till förhållandena i varje enskilt fall.

Share this post