Trendig

Vad kan anvandas som sakerhet?

Vad kan användas som säkerhet?

företagaren sin egendom som säkerhet för företagets skuld….Det pantsatta objektet kan vara till exempel:

  • en affärslokal.
  • en industrifastighet.
  • en företagsinteckning, dvs. företagets lösöre (t. ex.
  • fordon och arbetsmaskiner.
  • en egen bostad.
  • en fritidsbostad.
  • placeringstillgångar (aktier och fonder)
  • skogsskifte.

Kan man skjuta upp reavinstskatten?

Du som får en vinst när du säljer din bostad och ska köpa en ny har vissa fall möjlighet att skjuta upp beskattningen av hela eller delar av vinsten genom att ansöka om uppskov.

Vilka typer av säkerhet pant kan en långivare begära?

Det är vanligt att sätta egendom i pant som säkerhet för ett lån. En säkerhet kan bestå av panträtt i lös egendom, till exempel en värdepappersdepå, eller i fast egendom. Den som lämnar en pant kallas för pantsättare och den som är innehavare av en pant, vanligtvis långivaren, kallas för panthavare.

Vad innebär säkerhet i samband med lån?

Ett lån med säkerhet innebär att banken har rätt till någonting du äger ifall du inte kan betala tillbaka ditt lån. Den vanligaste lånetypen när det kommer till lån med säkerhet är bolån, där du har din bostad som säkerhet.

Vad är en kundspecifik faktor som påverkar prissättningen av kundens bolån?

Vad är en kundspecifik faktor som påverkar prissättningen av kundens bolån? Vad är bankens listpris eller listränta? Det är den ränta som banken kommunicerar mot allmänheten för bolån.

Vilken av dessa faktorer har en indirekt påverkan på prissättningen av bolån?

Förväntningar på tillväxt, inflation, Riksbankens styrränta, offentliga finanser och olika låntagares återbetalningsförmåga (kreditvärdighet) är exempel på faktorer som påverkar. Det finns också en stark koppling mellan räntemarknaden och andra finansiella marknader som börsen och valutamarknaden.

Hur vet jag om jag har råd att bo kvar?

För att sammanställningen ska bli fullständig, måste man fylla i alla uppgifter om bodelning, underhållsbidrag, bostadsbidrag o.s.v. När detta är klart fungerar Min nya ekonomi som ett verktyg för att undersöka olika alternativ när det gäller bodelning och boende.

Share this post