Populära

Hur lange galler Studentkortet?

Hur länge gäller Studentkortet?

Kortet är giltigt en termin i taget och kommer uppdateras automatiskt så länge du fortsätter studera på gymnasiet. Gymnasiekortets giltighetstid har inget att göra med vilket examensdatum du har valt.

När slutar Mecenat gälla?

När du fyller 20 år räknas du inte som ungdom längre. Har du ett Mecenatkort för gymnasiet då så uppgdraderas det i mobilen så att SL:s logotyp dyker upp på kortet den dagen du fyller 20.

Vad är giltig studentlegitimation?

Studentlegitimationen måste vara giltig under hela tiden som periodbiljetten eller flexbiljetten är giltig. Hör av dig till mecenat.se, westudents.se eller studentkortet.se om du har frågor om hur du får din studentlegitimation.

När gäller Studentkort?

Kraven som ställs för att du ska få rabatten på ditt Studentkort är att du på en termin studerar minst 50% under minst 10 veckor på en studiemedelsberättigad utbildning: På Universitet/Högskola motsvarar detta minst 15 högskolepoäng. På Komvux (vuxenutbildning) motsvarar detta minst 200 poäng.

Hur mycket kostar Studentkort?

Studentkortet är helt kostnadsfritt och du ansöker om kortet enkelt direkt i vår app eller på vår hemsida! Eftersom Studentkortet samarbetar med vissa studentkårer kan du vara så att du betalat medlemsavgift till dem för ditt medlemskap där.

Kan man ha både Studentkortet och Mecenat?

Nu kan du få både Studentkortet STUK och Mecenatkortet som ett digitalt kort i mobilen. Du slipper alltså knöka plånboken full med ytterligare två kort.

För vem gäller Studentkortet?

STUK.CO ges ut till målgruppen 16-32 och har flera olika typer av medlemskap, vårt största segment är studerande där vi varje år når över 1 miljon studenter på Universitet, Högskola, Komvux, Yrkeshögskola och Gymnasium. 800 000 av dessa är idag aktiva medlemmar i vår community och använder vår tjänst dagligen.

När förnyas mecenat?

Nytt kort varje termin Mecenatkortet utfärdas på nytt varje termin. Det är för att vi behöver verifiera på nytt att du är aktiv registrerad student för att du ska få tillgång till studentrabatterna.

När uppdateras mitt Mecenatkort?

Vanligtvis tar det 1-2 dagar från att du betalt in till kåren innan du får tillgång till ditt nya kort. Dyker inte kortet upp efter du uppdaterat det, vänligen avvakta ett dygn.

Hur kan jag bevisa att jag är student?

Du får din studentlegitimation ca 1-2 veckor efter att du registrerat dig och betalat medlemsavgiften. Det finns två företag, Studentkortet och Mecenat, som administrerar studentlegitimation. Som medlem i Kåren får du båda korten och båda är lika giltiga som studentlegitimation men innehåller olika rabatter.

Vad räknas som student id?

Student-ID är ett unikt nummer på 8 siffror som du hittar på ditt Mecenatkort och i brevet som kortet kommer med. Du använder det (eller mobilt BankID) för att identifiera dig när du registrerar ditt konto.

Share this post