Populära

Vilket avtal har jag?

Vilket avtal har jag?

Fråga din arbetsgivare eller ring Unionen för att ta reda på om det finns kollektivavtal på din arbetsplats. Som medlem kan du också se det om du är inloggad.

Vad säger mitt kollektivavtal?

I avtalet kan du se vad som gäller för exempelvis lön, semester, sjuklön, föräldralön eller uppsägningstid på din arbetsplats. Du hittar också sammanfattningar och tolkningar av avtalen.

Hur ser mitt kollektivavtal ut?

Logga in på https://minasidor.kommunal.se och för att se uppgifter om ditt kollektivavtal. Du kan också ringa eller mejla din sektion eller kontakta ditt fackliga ombud för att få ditt kollektivavtal. Kommunal har tusentals kollektivavtal.

Vilka täcks av kollektivavtal?

Alla som jobbar på en arbetsplats där det finns kollektivavtal täcks av kollektivavtalet, även om du inte är med i facket. Det här kan självklart verka konstigt. Den som inte är med i facket får ju samma fördelar utan att betala medlemsavgift.

Vilka ingår i Lönepotten?

Löneutrymmet kallas ofta för lönepott . Det kan vara bestämt i ditt centrala löneavtal och summan gäller då för Unionens alla medlemmar på företaget eller organisationen. Löneutrymmets storlek brukar anges med en viss procentsiffra, till exempel 2 procent av lönesumman.

Finns det olika kollektivavtal?

Det finns fler än 680 kollektivavtal om löner och allmänna anställningsvillkor tecknade mellan arbetsgivarorganisationer och arbetstagarorganisationer, inom såväl det privata näringslivet som inom stat, kommuner och landsting. Det är frivilligt för företag att teckna kollektivavtal.

Vad står i mitt kollektivavtal?

Här bestäms vad som gäller kring lön, semester, ledighet utöver lagstadgad semester, uppsägning, försäkringar övertidsersättning och andra villkor som är viktiga för dig på jobbet. Med kollektivavtal blir det ordning och reda. Alla vet vad som gäller på jobbet.

Share this post