Ny

Kan man gora motortvatt sjalv?

Kan man göra motortvätt själv?

Avfettningen kan sköljas bort med högtryck, men med slangen på lite avstånd. Vill man inte tvätta motorn själv, kostar det cirka 500 kronor att låta en proffsfirma göra jobbet. Vad man i övrigt kan göra för sin motor är förstås att låta en verkstad se över den en gång per år, byta olja och nödvändiga filter.

Vad ska man tänka på vid motortvätt?

Det är viktigt att motorn är ordentligt avkyld innan du påbörjar motortvätten, annars kan tvätten göra skada. Elektroniska komponenter ska täckas över med plastpåsar eller plastfolie då vatten inte ska nudda dem. Moderna motorer är ofta mer isolerade, medan äldre motorer har mer elektronik som måste skyddas.

Hur putsar man upp aluminium?

Grundläggande rengöring av aluminium Genom att använda en disksvamp eller mjukare borste kan du få bort ingrodda rester av olja eller fett. Använd inte stålull då detta orsakar repor i aluminium. En disksvamp med skrubbsida bör räcka mer än väl när det kommer till att få bort fettet.

Hur rengör man cylinder?

Svar: Lägg cylindern i ett bad av lacknafta, avfettning eller diesel någon dag. Värm gärna badet något så löser det smuts och olja effektivare, men tänk på att inte värma dessa vätskor för mycket då de når sin flampunkt (den temperatur då antändliga gaser bildas) vid cirka 60 grader.

Vilken avfettning till motortvätt?

Välkänd medlem. En bra petroleum baserad avfettning är vad du behöver! Tänk på att det måste vara torrt när du sprutar på avfettningen och att spola rent med mycket vatten efter så det inte börjar brinna när du startar!

Vilka problem som kan uppstå efter en motortvätt vilka driftstörningar kan uppstå?

Svar: Fördelarlocket är en klassisk fuktfälla vid motortvätt. Ta bort locket och torka det torrt. Det kan även vara så att tändkablarna är slitna och att det har krupit in fukt i dem. Tändspolen kan också ha fått fukt i sig, men börja med fördelarlocket.

Hur gör man rent motorutrymmet?

Tvätta motorrum

  1. Kall motor. Motorn ska vara sval innan du kör igång med tvätten, i värsta fall händer det att avfettningen bränner och missfärgar plastdetaljer.
  2. Täck eldetaljer. Börja med att täcka över fördelarlock, generator och eldetaljer, förslagsvis med plast.
  3. Spraya.
  4. Spola rent.
  5. Torka torrt.
  6. Klar.

Kan man spruta vatten på motorn?

Det viktiga i sammanhanget är att man inte sprutar en massa vatten direkt på elektronikkomponenter, luftfilterbox osv, då dessa är lite känsliga för vatten.

Hur lång tid tar motortvätt?

När du väl fått ren motorn en gång kommer du att märka att det är mycket lättare att hålla den ren. Det som först tog 45-60 minuter tar sedan kanske bara 15-20 minuter.

Vilka problem som kan uppstå efter en motortvätt?

Share this post