Populära

Hur far man PTP tjanst?

Hur får man PTP tjänst?

Vårt tips är att söka jobb brett och via många kanaler. Börja gärna med att se om det finns PTP-program i det landsting/region du är intresserad av. Platsannonser i tidningar och på webben utgör bara en liten del av de jobb som finns. Många jobb tillsätts utan att tjänsterna annonseras ut.

Är det svårt att få PTP tjänst?

Som beskrivet ovan prioriterar man PTP-tjänsten men upplever att det kan vara svårt att få en PTP-plats. Detta eftersom det finns färre platser än sökanden, i synnerhet i Stockholm som är populär bland nyutexaminerade och där konkurrensen om platserna är stark. Ovissheten kring PTP-tjänsten upplevs därför som jobbig.

Hur länge är man PTP psykolog?

Utbildning till psykolog i Sverige är en högskoleutbildning på fem år och en efterföljande praktisk tjänstgöring (PTP) på ett år under handledning av legitimerad psykolog.

Hur mycket tjänar PTP psykolog?

Löneutvecklingen har en lång historia av att vara låg, med viss variation beroende på region och sektor, tillgång och efterfrågan. Medellönen 2017 för PTP-psykologer, som besvarat löneenkäten, blev 28 937 kr; en närmast obefintlig ökning sedan 2016 (28 777 kr). Lägst medellön har landstingen (28 200 kr).

Hur mycket tjänar en barnpsykolog?

42 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Var tjänar psykologer mest?

Goda löneökningar kan vara ett tecken på insatser för att förändra löneläget och öka länets attraktivitet hos psykologer. Örebro uppvisar bland de lägsta medellönerna men har också den i särklass högsta löneökningen. Även i Uppsala har psykologer haft god löne- utveckling under 2018.

Hur lång tid tar det att bli Specialistpsykolog?

Hur lång tid tar det att bli specialistpsykolog? Sveriges Psykologförbunds riktmärke är att det ska ta 5 år att bli klar specialist. Eftersom det ingår att arbeta kliniskt under fem år inom sin specialitet under specialistutbildning så tar det minst fem år.

Share this post