Frågor

Hur manga poang ar affarsjuridik?

Hur många poäng är affärsjuridik?

Affärsjuridik, 100 poäng.

Vad läser man på Privatjuridik?

Du får läsa om det svenska rättssystemet och du får förståelse för hur gällande lagar styr privatlivet. Kursen omfattar även internationell rätt, som belyser Sveriges förhållande till omvärlden och där tonvikten är lagd på EU-rätt.

Vart kan man läsa affärsjuridik?

Allmänt om kursen Kursen vänder sig till dig som är intresserade av att skaffa grundläggande kunskaper i affärsjuridik. Kursen behandlar den juridik som kan vara av betydelse ur ett affärsjuridiskt perspektiv, med visst fokus på små och medelstora företag.

Vad säger lagen Privatjuridik?

Privata rättssubjekt är individer, företag , organisationer och föreningar. 15 – rätt att köra moppe, ha sexuella förbindelser samt straffmyndig. En lag är skriftlig och juridisk bindande, måste följas och brott mot lagen kan straffas. En normer en oskriven regel som att man inte ska trängas i kön.

Affärsjuridik, 100 poäng I kursen behandlas grundläggande kunskaper i ämnet.

Vad är rätten och samhället kurs?

Rätten och samhället är en kurs inom ämnet juridik, som huvudsakligen behandlar civilrätt och offentlig rätt. Civilrätt omfattar rättsområden som är av betydelse för enskilda personer och företag. Offentlig rätt behandlar hur den offentliga makten är fördelad och hur den utövas.

Vad läser man inom Privatjuridik?

I kursen Privatjuridik får du kunskaper om den svenska rättsordningen samt de områden av juridiken som berör dig som privatperson. Kursen tar upp områden som familjerätt, arvsrätt, avtalsrätt, fastighetsrätt, konsumenträtt, arbetsrätt, skadeståndsrätt, försäkringsrätt samt obeståndsrätt.

Vad krävs för att bli affärsjurist?

Affärsjuridik, kandidatprogram, 180 hp

  • Förkunskapskrav. Grundläggande behörighet på grundnivå samt. Samhällskunskap 1b eller 1a1 och 1a2. samt. Engelska 6. samt.
  • Examen. Affärsjuridisk kandidatexamen med huvudområde Affärsrätt.
  • Studieavgift. 209800 kr – OBS! Gäller bara för studenter utanför EU/EES och Schweiz.

Kan man läsa fristående kurser för att bli jurist?

Det är tyvärr inte är möjligt att sätta ihop en juristexamen utifrån fristående kurser. Men det är möjligt att läsa fristående kurser i juridik och ha med dem i en kandidatexamen. Men det är alltså bara juristprogrammet som ger dig yrkesexamen som jurist.

Vad läser man i företagsekonomi?

Inriktningen ekonomi ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Share this post