Blogga

Nar uppstar ett inkop?

När uppstår ett inköp?

Aktivitet: Formulera behovet i en konkret vara eller tjänst. Kommunicera behovet till rätt inköpare. Säkerställa att behov är reellt – det vill säga att varan eller tjänsten inte redan finns tillgänglig.

Vad ska en leverantör till Trafikverket kunna visa upp?

När du lämnar anbud i Trafikverkets upphandlingar måste du bland annat visa att ditt företag sköter sin redovisning och betalning av skatter och avgifter. Om vi får veta att en leverantör är dömd för kriminell verksamhet, bestickning, bedrägeri eller penningtvätt ska vi utesluta den leverantören vid upphandlingar.

Vad kallas den aktör som förser ett företag med komponenter råmaterial färdiga produkter och eller olika tjänster?

leverantörer förser företaget med material, råvaror eller tjänster i kompetens av olika slag. deras kvalitet påverkar företagets. samma med deras prissättning avgör företagets prismöjligheter.

Vilka 5 grundläggande principer gäller i LOU?

Fem grundläggande principer inom offentlig upphandling

  1. Icke-diskriminering. Principen om icke-diskriminering innebär ett förbud mot att diskriminera leverantörer på grund av deras nationalitet, som exempelvis medborgarskap, etablerings- eller verksamhetsland.
  2. Likabehandling.
  3. Proportionalitet.
  4. Öppenhet.
  5. Ömsesidigt erkännande.

Vad är insatsmaterial?

Insatsmaterial. Varor av låg förädlingsgrad, ofta rena råvaror, som företaget köper in för att förädla.

Vad är rättsliga principer?

Rättsprinciper (juridiska principer) är regler som somliga anser är en del av gällande rätt men som andra (exempelvis rättspositivister) inte tillmäter någon större betydelse.

Vad är öppenhetsprincipen?

Öppenhetsprincipen (transparensprincipen) innebär att en upphandlande myndighet eller enhet ska agera på ett öppet sätt. Det handlar exempelvis om att inte hemlighålla uppgifter om upphandlingen. ha information om hur upphandlingen kommer att genomföras.

Vad är proportionalitetsprincipen?

En av dessa grundsatser är proportionalitetsprincipen. En vanlig beskrivning av principen är att en myndighet inte får använda mer ingripande åtgärder än som krävs med hänsyn till ändamålet.

Vad är proportionalitetsprincipen EU?

Enligt proportionalitetsprincipen får EU bara vidta de åtgärder som krävs för att uppnå sina mål, och inte mer. Principen slås fast i artikel 5 i EU-fördraget: ”Enligt proportionalitetsprincipen ska unionens åtgärder till innehåll och form inte gå utöver vad som är nödvändigt för att nå målen i fördragen”.

Vad är Rutininköp?

vad innebär rutininköp? Man brukar köpa av en leverantör som en rutin av något. TEX Köper kopieringspapper varje månad av en leverantör, det är en rutin varje månad att det fylls på.

Vad är ett utfallsprov?

Engelsk term inom flyg- och tågindustri för utfallsprov är ’first article inspection’, men syftar varierande på utfallsprov eller första artikel i en leverans. Inom tillverkande industri används oftast termen ’initial sample test’. Inom fordonsindustri används ibland termen ’production part approval process’.

Share this post