Blogga

Nar ska uppgifterna antecknas i aktieboken?

När ska uppgifterna antecknas i aktieboken?

När en aktie säljs eller när uppgifterna i aktieboken i övrigt ändras ska ändringen genast antecknas i aktieboken. Bolagsverket registrerar inte aktieägare i ett aktiebolag.

Vad krävs för att starta ett aktiebolag?

Att starta ett aktiebolag kräver en kapitalinsats. Du måste ha ett aktiekapital. När du startar ett aktiebolag måste du ha minst 25 000 kronor i aktiekapital. Aktiekapitalet motsvaras av ett antal aktier som aktieägarna har som bevis för sitt ägarinnehav i bolaget. Aktiekapitalet kan bestå av kontanter eller egendom som är till nytta för

Hur fungerar ett aktiebolag?

Så fungerar ett aktiebolag. Ett aktiebolag är ett företag där delägarna, alltså aktieägarna, normalt sett inte har ett personligt ansvar för företagets skulder. Att starta ett aktiebolag kräver en kapitalinsats.

Har du ett aktiebolag måste du ha en aktiebok?

Varje aktiebolag måste ha en aktiebok. Är du aktieägare kan du begära att aktiebolaget ger ut aktiebrev för de aktier som du äger. Men för avstämningsbolag finns det vissa andra regler. Bolagsverket registrerar inte vilka som är aktieägare i ett aktiebolag.

Vad är betalningsansvaret i ett aktiebolag?

Aktieägarnas betalningsansvar. I ett aktiebolag så har aktieägarna inte något betalningsansvar. Det belopp som de har tecknat sina aktier för och som utgör en del eller hela aktiekapitalet är det enda belopp som en aktieägare kan förlora så länge aktieägarna har följt aktiebolagslagen.

Vem äger en fastighet?

I Vem äger fastigheten kan du som är privatperson och har giltig e-legitimation få information om vem som äger en fastighet. Du söker på en fastighetsbeteckning och får tillbaka uppgift om vem som äger fastigheten och eventuell tomträttsinnehavare. Om du inte känner till fastighetsbeteckningen så hittar du den i e-tjänsten Min karta

Share this post