Allmänning

Hur beskattas inkomsterna i ett handelsbolag?

Hur beskattas inkomsterna i ett handelsbolag?

I ett handelsbolag beskattas delägarna för sin andel av verksamhetens vinst. Handelsbolaget beskattas inte för vinsten. Istället beskattas varje delägare för sin andel av vinsten. Under året kan du som delägare ta ut pengar ur ditt bolag.

Är bolagsskatt avdragsgill?

Bolagsskatten är inte avdragsgill. Genom nya skatteregler, som gäller för beskattningsår som börjar efter 31 december 2018, begränsas vissa räntekostnader genom en generell räntebegränsningsregel.

Är lön avdragsgill?

Löner och förmåner Löner, ersättningar och förmåner till anställda är avdragsgilla enligt huvudregeln i 16 kap. 1 § IL. Vissa särskilda begränsningar gäller för avdragsrätten för ersättning till anställda som också är närstående.

Vem betalar skatt i handelsbolag?

Som delägare i handelsbolaget är du själv ansvarig för att betala in dina skatter och avgifter. Skatten ska du betala med lika stora belopp varje månad och kallas preliminärskatt.

När är en kostnad avdragsgill?

För företagare innebär en avdragsgill kostnad att den får dras av från företagets beskattningsbara resultat. I praktiken innebär det att när en sådan kostnad bokförs minskar vinsten i företaget, vilket i sin tur leder till att skatten blir lägre. För att få dra av kostnaden, måste den vara nödvändig för verksamheten.

Vad kostar det att starta ett handelsbolag?

Starta handelsbolag

Ärende E-tjänst Blankett
Registrera handelsbolag 1 200 1 500
Anmäla särskilt företagsnamn, per styck 1 000 1 200
Anmäla företagsnamnet på främmande språk, per styck 1 000 1 200
Anmäla prokura tillsammans med registrering av företag Ej möjlig 0

Share this post