Trendig

Hur stort ar Omstallningsstodet?

Hur stort är Omställningsstödet?

Det kommer variera mellan 22,5 och 75 % av företagets fasta kostnader exklusive lönekostnader för mars och april 2020. Taket för omställningsstödet är 150 miljoner kr per företag. Omställningsstödet är ett stöd och behöver inte betalas tillbaka eftersom det inte är ett lån eller ett uppskov.

Hur beräkna Omsättningstapp?

Hur mycket får man?

  1. 1 – Räkna ut ditt omsättningstapp i procent – mellan mars-april 2019 och mars-april 2020.
  2. 2 – Ta det procentbeloppet gånger 75%
  3. 3 – Räkna ut dina fasta kostnader. Övriga externa kostnader.
  4. 4 – Ta beloppet från (3) och gångra det med procentsatsen från (2) – Så mycket stöd erhåller företaget.

Kan man rätta omställningsstöd?

Omställningsstöd till vissa särskilt drabbade företag: Sista datum Skatteverket kan bevilja omställningsstöd till vissa särskilt drabbade företag för stödperiod juni-juli 2020 är den 31 december 2021. Det gäller även vid en begäran om ändring av ett beslut Skatteverket redan har fattat.

Hur mycket är f-skatt?

F-skatt för aktiebolag och ekonomisk förening För aktiebolag och ekonomiska föreningar är bolagsskatten 22 % på överskottet. Här görs inget schablonavdrag för egenavgifter. Istället får man i dessa företagsformer göra avdrag i den löpande bokföringen för lönekostnader inklusive arbetsgivaravgifter.

Hur söker man omställningsstöd?

Detta stöd hanteras inte av Skatteverket, utan du ansöker om det via Boverkets e-tjänst. Du kan ställa frågor om stödet till ditt läns länsstyrelse. Enskilda näringsidkare och handelsbolag kan ansöka om både omställningsstöd och omsättningsstöd.

Var söker man Omsättningsstöd?

Du som driver enskild näringsverksamhet eller har ett handelsbolag och har drabbats av minskad omsättning på grund av coronaviruset kan söka omsättningsstöd. Här hittar du kort information om omsättningsstödet. Mer information om vad som krävs för att söka stödet hittar du hos Länsstyrelsen.

Hur mycket kan man få i Omsättningsstöd?

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare för juli-september 2021. För att kunna söka stöd för juli-september 2021 krävs att företaget har tappat minst 30 procent i omsättning jämfört med motsvarande period 2019. Stöd kan då utgå med 90 procent av omsättningstappet upp till 24 000 kr per månad.

https://www.youtube.com/watch?v=kwZa3W29RFY

Share this post