Blogga

Hur langt gar en RAV4?

Hur långt går en RAV4?

Officiellt har Toyota envist sagt att räckvidden är mer än 65 kilometer. Men Rav4 Plug-in får ett batteri på 18,1 kWh… vilket är absolut störst i klassen och bara övertrumfas av BMW:s och Mercedes jätteladdsuvar. Och med så mycket batteri ombord ska Rav4 klara 95 kilometer på el.

Vad är en fullhybrid?

Alla elhybrider drivs av en kombination av en elektrisk motor och en förbränningsmotor. Den största skillnaden mellan en mildhybrid och en fullhybrid, är att i en fullhybrid så är de båda energikällorna oberoende av varandra. Alla Toyotas elhybrider är just fullhybrider.

Hur fungerar en laddhybrid?

Laddhybriden kallas även plug-in-hybrid och har två motorer: en förbränningsmotor och en elmotor. Laddhybider har precis som elbilar ett batteri som kan laddas från elnätet, men batteriet räcker inte lika långt som det i de renodlade elbilarna. Laddhybrider tankas därutöver med bensin eller i några fall diesel.

Hur mycket bensin drar Toyota RAV4?

Fakta Toyota Rav4 elhybrid AWD-i Prestanda: 0-100 km/h på 8,4 s. Toppfart: 180 km/h. Angiven förbrukning (WLTP): 0,56 l/mil.

Hur mycket bensin drar en Toyota?

Bilens bensinförbrukning snittar på 0,45 liter per mil, och då använder vi mest Eco-körläget. Helt okej med andra ord, och ganska nära Toyotas egna siffror. 0,45 liter per mil i snitt är bra siffror för en bil i den här storleksklassen.

Hur bra är RAV4 laddhybrid?

Första körningen i 65 km/h ger ett inte helt förtroendeingivande resultat. Den rappa styrningen bygger upp stora krafter i bilen, som svarar med att låta bakvagnen kliva ur spår. Att RAV4 Laddhybrid visar upp sladdtendenser redan vid 65 km/h är givetvis ett dåligt tecken, men vi klarar oss igenom banan.

Hur mycket bränsle drar en laddhybrid?

Nyttjandefaktorn beror i sin tur på hur lång räckvidden på el är. Man får då fram ett viktat värde på bränsleförbrukningen, och det är detta låga värde som man ser i marknadsföringen och som utgör bilens CO2-värde. Det är inte ovanligt att laddhybrider har en angiven förbrukning på 0,1-0,2 liter per mil.

Hur mycket bensin drar en plug in hybrid?

Även om batteriet är helt urladdat erbjuder Kuga Plug-In Hybrid segmentets bästa bränsleförbrukning på 5,2-6,0 l/100 km.

Share this post