Trendig

Hur gor man ett beat?

Hur gör man ett beat?

Skapa ditt beat

  1. Syftet med beatet. Fundera kring varför du vill skapa låten.
  2. Låt takten och beatet få bygga upp sig självt. Slå ett trumslag och lägg sedan till ytterligare element allt efter som och gradvis.
  3. Håll huvudet kallt.
  4. Lek lite och våga var udda.
  5. Rockriffen.
  6. Ditt rap-jag.

Vad behövs för en studio?

För att komma igång med ditt musikskapande hemma behöver du känna till de vanligaste komponenterna i en musikstudio….Gå direkt till den kompletta listan av vår utvalda utrustning hos Thomann.

  • Dator.
  • Musikprogram.
  • Ljudkort.
  • Studiomonitorer / Hörlurar.
  • MIDI-klaviatur.
  • Mikrofon.
  • Akustikbehandling.

Hur lär man sig att bli DJ?

Börja med att hitta någonstans att öva och någon som kan visa dig grunderna i hur man DJ:ar. Sen är det helt upp till dig själv. Det är lite som att lära sig ett instrument, man måste öva, öva, öva. Gå ut mycket på klubb också, kolla upp andra DJ:s du tycker om och gå till deras spelningar.

Hur funkar ett DJ bord?

Med en DJ-kontroller används datorn som en del av DJ-setupen med hjälp av ett DJ-program. DJ-programmet ersätter displayerna som finns på Pioneers professionella enheter. I DJ-programmet visualiseras allt från cue-punkter till effekter, och man får en bra överblick över hela sitt låtbibliotek.

Hur man gör en egen låt på datorn?

Skapa musik enkelt. Med det enkla användargränssnittet, de intuitiva verktygen och den helt nya Song Maker AI kan du producera dina egna låtar på nolltid. Upptäck ett stort urval av ljud och loopar och skapa din egen musik – utan förkunskaper och med Music Maker Free Edition till och med helt gratis!

Hur gör man en egen rap?

Beatet ska innehålla ett Intro(starten på låten), en Vers(texten i låten) och ett Outro(slutet på låten). När det är klart ska du göra texten som brukar kallas ”Rhymes”(som betyder rim på svenska). En typisk raptext innehåller många rim, ju fler desto bättre flyt i texten.

Share this post