Allmänning

Vad ska anbud innehalla?

Vad ska anbud innehålla?

För att inte anses vara ett oförbindande utbud måste ett anbud innehålla: Ett erbjudande eller löfte. med ett preciserat innehåll. som riktar sig till en bestämd adressat erbjudandet måste vara utan reservation om att anbudet inte är bindande (jfr AvtL 9 §)

Vad menas med erbjudande?

Ordet erbjudande är en synonym till förslag och offert och kan bland annat beskrivas som ”förslag, anbud”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av erbjudande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur lång tid tar en upphandling?

Ett förhandlat förfarande innebär till exempel att mer tid behöver avsättas av leverantören till dialog och förhandling med kommunen. I normalfallet annonserar vi en upphandling i 30 dagar, om det är en omfattande upphandling kan den tiden vara längre.

Vad ska ingå i ett förfrågningsunderlag?

Förfrågningsunderlaget är det viktigaste dokumentet i en upphandling. Det innehåller samtliga krav på anbudsgivare och på det som ska upphandlas. Här finns också de villkor som gäller för det kommande avtalet. När förfrågningsunderlaget beslutats och offentliggjorts har ramen för upphandlingen fastställts.

Vad är det för skillnad på anbud och utbud?

Ett anbud ska vara ett preciserat erbjudande som riktar sig till en bestämd adressat och utan reservation om att anbudet inte är bindande. Ett utbud är inte bindande och brukar rikta sig till en obestämd krets och kan ses som en uppmaning till enskilda som befinner sig i kretsen att själva lämna ett anbud.

Hur länge ska en upphandling annonseras?

** ”Tidsfristen för att komma in med en anbudsansökan ska vara minst 30 dagar från den dag då annonsen om upphandling skickades för publicering eller från den dag då inbjudan att bekräfta intresse skickades till de anbudssökande. Tidsfristen får inte vara kortare än 15 dagar”.

https://www.youtube.com/watch?v=f6Lumuv1uvI

Share this post