Trendig

Nar utse revisor?

När utse revisor?

Revisorns avgång ska anmälas till Bolagsverket så fort som möjligt. Det gör aktiebolaget eller revisorn själv på verksamt.se. Skälet till varför uppdraget upphört i förtid ska anges.

Vad är krav på revisorer?

Krav på revisorer. Det är bara de som fått behörighet av Revisorsinspektionen som får vara revisorer, nämligen: godkända revisorer. auktoriserade revisorer. registrerade revisionsbolag. En revisor i ett aktiebolag måste vara minst 18 år och får inte. vara i konkurs. ha förvaltare. ha näringsförbud.

Vad är revisorerna i föreningen?

Revisorerna. Revisorernas uppgift är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsen arbete. Revisorernas väljs, precis som styrelsen och valberedningen, på årsmötet av föreningens medlemmar. Hur många revisorer som föreningen ska ha regleras i stadgarna. Revisorerna måste vara aktiva under hela verksamhetsåret.

Hur ska revisorerna sammanfatta revisionsberättelsen?

Revisionsberättelse. Revisorerna ska årligen sammanfatta sin granskning av styrelsen i en revisionsberättelse. I revisionsberättelsen ska det framgå vad revisorerna har granskat, t.ex. styrelseprotokoll, kassaböcker osv. Revisorerna ska i revisionsberättelsen ge förslag till huruvida de förslår årsmötet att bevilja styrelsen ansvarsfrihet eller

Kan aktiebolag ta bort kravet på revisor?

Aktiebolag kan välja att ta bort kravet på revisor om de inte når upp till två av dessa värden för båda de två senaste räkenskapsåren: 1 fler än 3 anställda (i medeltal) 2 mer än 1,5 miljoner kronor i balansomslutning 3 mer än 3 miljoner kronor i nettoomsättning.

Måste man registrera revisor?

Aktiebolag måste alltid ha revisor om de är publika aktiebolag, är skyldiga att ha revisor enligt lag och om de har särskild begränsning av vinstutdelning. Om aktiebolaget har utsett en revisor ska de anmäla revisorn till Bolagsverket. De flesta nybildade och små aktiebolag kan välja att inte ha revisor.

Share this post