Ny

Vad gor transportforetagen?

Vad gör transportföretagen?

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna. Vi samlar drygt 9200 medlemsföretag med tillsammans över 220 000 anställda. Det gör Transportföretagen till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige.

Vad är övertid transport?

Övertidsersättning utges för arbetad tid utöver 40 timmar per helgfri vecka. Övertidsersättning utges även vid arbete utanför ordinarie eller schemalagd arbetstid såvida inte tillåten förskjutning är för handen enligt 3 § 3 mom. Dessutom utges övertidsersättning vid arbete på helgdag som infaller måndag – lördag.

När börjar OB Transport?

En ny höjning av ob-tilläggen sker den 1 april 2022. I överenskommelsen har parterna enats om att frysa traktamentena fram till den 1 januari 2023.

Vad är Sveriges bussföretag och vad arbetar de med?

Sveriges Bussföretag är ett gemensamt förbund för busstrafikföretag och bussresearrangörer som bedriver alla former av yrkesmässig busstrafik och anordnar bussresor inom och utanför landets gränser. Inom Sveriges Bussföretag ryms såväl arbetsgivarfrågor som branschfrågor.

Vilka typer av företag och organisation förbund är medlemmar i transportföretagen?

Transportföretagen Väg består av förbundet Biltrafikens Arbetsgivareförbund. Vi har 6 600 anslutna företag med totalt 80 800 anställda. Vi organiserar arbetsgivare inom åkeri-, terminal-, transportförmedlings-, logistik-, renhållnings-, återvinnings-, trafikskole- och taxinäringen.

Vilka dagar får man ob?

Midsommarafton, midsommardag och söndag efter midsommar. Julafton, juldag och annandag jul. Nyårsafton och nyårsdag. Långfredag, påskafton, påskdag och annandag påsk.

Vilka typer av företag och organisation är medlemmar i transportföretagen?

Hur ofta ska man kopiera sitt digitala förarkort?

Information som lagras på ditt förarkort ska kopieras av transportföretaget så ofta att inga relevanta uppgifter går förlorade. Tidsperioden inom vilken uppgifterna ska kopieras får inte överstiga 28 dagar. Om du kört åt flera företag ska ditt förarkort kopieras av samtliga företag.

Vad ingår i transportbranschen?

Infrastruktur för transport är de fasta installationer som möjliggör för transporten att fungera. Den består exempelvis av vägar, terminal- och parkeringsplatser samt underhåll. För järnvägar, rörledningar, väg- och kabeltransporter måste hela vägen som ett fordon ska avverka byggas upp.

Vad finns det för transportföretag?

Se även

  • Trafikhuvudman.
  • Taxi.
  • Taxibolag.
  • Buss.
  • Lastbil.

Hur lång tid får det högst gå mellan besiktningarna av färdskrivaren?

Nu kör vi. Vi börjar med färdskrivaren. Det får inte gå mer än 24 månader mellan besiktningarna, och det gäller datum till datum.

Share this post