Blogga

Ar museum gratis?

Är museum gratis?

Regeringen skjuter därför till 60 miljoner kronor till de statliga museimyndigheterna under 2019 för att även fortsättningsvis möjliggöra fri entré vid flera statliga museer. Budgeten för fri entré 2019 blir därmed sammanlagt 80 miljoner kronor, vilket är i tidigare nivå.

Varför kan man lita på Tekniska museet?

Tekniska museets samlingar utgör en rik historisk källa för forskning om Sveriges tekniska och industriella förändring. Genom att dokumentera, samla in och forska växer samlingarna och ny kunskap byggs upp. Vi tillför ständigt nya uppgifter om de föremål, bilder, arkivhandlingar och böcker som finns i samlingarna.

Vem skriver på Tekniska museet?

Tekniska museets webbplats (www.tekniskamuseet.se) publiceras med utgivningsbevis och omfattas därmed av yttrandefrihetsgrundlagen. Ansvarig utgivare är Peter Skogh, museidirektör.

Vem står bakom Tekniska museet?

Museet drivs som stiftelse och finansieras via statliga anslag, bidrag från stiftelser, fonder och näringsliv samt egna verksamhetsintäkter från entréer, butik, lokaluthyrning.

Hur böja museum?

Som förled i sammansättningar används musei-. Användning: Det förekommer att böjningar av museum skrivs med en accent: muséer, muséet.

Varför finns museer?

en institution som är öppen för allmänheten och som förvarar, bevarar, undersöker, förmedlar och ställer ut materiella och immateriella vittnesbörd om människan och människans omvärld. Det betyder att ett museum ska finnas till för alla människor och kunna berätta om vårt gemensamma kulturarv.

Varför är museum gratis?

”Gemensamma skatter” Kulturminister Alice Bah Kuhnke sa i september att ”de skatter som finns i museerna är våra gemensamma samlingar”. Regeringen menar också att fri entré kommer att göra det enklare för nya grupper att besöka museerna. Många av de statliga museer som omfattas av reformen finns i Stockholmsområdet.

Share this post