Blogga

Nar far man Tentaresultat Uppsala?

När får man Tentaresultat Uppsala?

En student har, om det inte finns särskilda skäl, rätt att få tentamen eller annan examination rättad och betygsatt inom högst 25 kalenderdagar, dock minst 14 kalenderdagar före omtentamen. Tentamensresultat ska efter avslutad rättning och betygsättning snarast dokumenteras i Uppdok.

Hur många Omtentor har man på sig?

Du har rätt till en ordinarie tenta och två omtentor på varje kurs. Utöver detta är det upp till kursledaren att avgöra om du kan ges möjlighet till ytterligare tentatillfällen. För att få skriva en omtenta måste du anmäla dig i förväg.

Kan man ta studenten utan slutbetyg?

Studenten behöver inte betyda att eleven har en gymnasieexamen, alla har rätt att ”ta studenten” även om eleven inte klarat alla kurser. Ofta firas studenten med en fest eller mottagning en s.k. studentmottagning med familj och vänner.

Vad händer om man Failar en tenta?

Om man kuggar en tenta eller ett delmoment som ett projekt eller uppsats får man helt enkelt göra om det. Omtentor brukar ges minst en gång extra, utöver den vanliga examinationen per år. Vissa omtentor, oftast för kurser många program på KTH läser, går många gånger på år.

Hur länge ska man vänta på Tentaresultat?

Universitetet har bestämt att ingen ska behöva vänta på resultatet mer än 15 dagar. Men på freds- och konfliktvetenskap fick man resultaten samma dag som omtentan.

Hur lång tid tar det att få en tenta rättad KTH?

Hur lång tid får en rättning av tenta ta? Den studerande har rätt att få skriftligt prov rättat och betygsatt utan omotiverad fördröjning. Resultatet ska meddelas studenterna inom tre veckor (15 arbetsdagar) efter provet; dock senast 7 dagar före omprov.

Hur länge har man på sig att göra Omtenta?

I en kurs ges totalt tre tentatillfällen – en ordinarie tenta och två omtentor. Du får göra din omtenta tidigast två veckor efter att du har fått resultatet på den första, ordinarie tentan. Även till omtentor måste du anmäla dig i Studentladok.

Share this post