Rekommendationer

Vilka sjukhus ingar i Sjukhusen i vaster?

Vilka sjukhus ingår i Sjukhusen i väster?

Förvaltningen Sjukhusen i väster består av Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus.

När bildades Sjukhusen i väster?

Styrelsen för Sjukhusen i väster beslutar om detaljbudget Under 2020 läggs stort fokus på att vidareutveckla organisationen som startade 1/1 2019.

Vilka ingår i Västra Götaland?

Länet omfattar hela landskapet Bohuslän, huvuddelarna av Dalsland och Västergötland samt mindre delar av Halland (Lindome socken) och Värmland (Södra Råda socken).

Vilka regioner ingår i Västra Götaland?

Den 1 januari 1998 bildades Västra Götalands län genom en sammanläggning av Göteborgs och Bohus län, Skaraborgs län och Älvsborgs län. Länets regioner kan naturgeografiskt indelas i Västkusten med öppet landskap, skärgård, kala klippor, ädellövskog…

Vad räknas som Västsverige?

Västsverige eller Västra Sverige är dels ett informellt geografiskt begrepp, dels ett så kallat riksområde i internationell statistik. Riksområdet omfattar Västra Götalands län och Hallands län. Begreppet används till exempel av Västsvenska Industri- och Handelskammaren och Hovrätten för Västra Sverige.

Hur många sjukhus finns i Västra Götalandsregionen?

Sahlgrenska Universitetssjukhuset ägs och drivs av Västra Götalandsregionen, men det har sin status som ett av totalt sju regionsjukhus i landet från Västra sjukvårdsregionen.

Vilka sjukhus finns i Göteborg?

Med över 17 000 medarbetare driver Sahlgrenska Universitetssjukhuset verksamhet i Göteborg och Mölndal: Sahlgrenska sjukhuset, Mölndals sjukhus, Östra sjukhuset med Drottning Silvias barnsjukhus, Högsbo sjukhus och Rågården. Dessutom finns Sahlgrenska Universitetssjukhuset på flera öppenvårdsmottagningar runtom i stan.

Vilka städer tillhör Västsverige?

Läs mer på din kommuns webbplats

  • Ale kommun.
  • Alingsås kommun.
  • Bengtsfors kommun.
  • Bollebygds kommun.
  • Borås stad.
  • Dals-Eds kommun.
  • Essunga kommun.
  • Falköpings kommun.

Vilka län ingår i Västsverige?

Share this post