Allmänning

Vad hander om ett foretag ljuger?

Vad händer om ett företag ljuger?

Enligt Marknadsföringslagen ska det som påstås i reklam vara sant och kunna bevisas, annars kan företaget bakom få böta upp till fem miljoner kronor. Även den som bara medverkar till att reklamen sprids kan straffas på samma sätt.

När kan ett företag använda begreppen Konkursutförsäljning utförsäljning och realisation?

Fråga: Hur får jag använda begreppen konkursutförsäljningar, utförsäljningar och rea? Svar: Du får bara använda begreppet ”konkurs” om produkter säljs av ett konkursbo eller för dess räkning.

När får ett företag använda begreppet Konkursutförsäljning?

Konkursutförsäljningar. Begreppet ”konkurs” får bara användas om produkterna säljs av konkursboet eller för dess räkning. Begreppet ”utförsäljning” eller uttryck med motsvarande innebörd får bara användas om det handlar om en slutförsäljning av hela lagret eller en klart avgränsad del av det.

Vad innebär den omvända bevisbördan enligt marknadsföringslagen?

Vad innebär omvänd bevisbörda inom MFL? Det innebär att det är upp till annonsören att visa att det är korekt information. Eller att motbevisa en anmälare. Vad innebär vederhäftighetskrevet?

Vilka svårigheter tolkningar kan det finnas om vi ser till delar i marknadsföringslagen?

Marknadsföring bryter mot lagen när den inte följer god marknadsföringssed, är vilseledande eller aggressiv. Det är Konsumentverket som har tillsyn över marknadsföringslagen och du kan därför få ett meddelande från oss om att du behöver ändra din marknadsföring för att den ska stämma överens med lagens bestämmelser.

Vad händer om företag bryter mot mfl?

Om du bryter mot marknadsföringslagen tar vi kontakt med dig. Om du inte frivilligt ändrar din marknadsföring kan vi skicka ett föreläggande eller så kan vi ta ärendet direkt till domstol. Det finns två typer av förelägganden: Förbudsföreläggande – du förbjuds att fortsätta med din marknadsföring.

Share this post