Trendig

Vad innebar ett javsforhallande for en anstalld i ett vardepappersinstitut?

Vad innebär ett jävsförhållande för en anställd i ett värdepappersinstitut?

Vad innebär ett jävsförhållande för en anställd i ett värdepappersinstitut? -Att en anställd inte får handlägga frågor i vilken den anställde har ett personligt intresse. -Att en anställd inte får inlåta sig i spekulationsaffärer i sådan omfattning att den anställdes ekonomiska ställning därigenom avsevärt kan rubbas.

Vilka påståenden är korrekta vad gäller mottagande av incitament i form av Tredjepartsersättningar vid försäljning av exempelvis fonder?

Vilka regler finns kring mottagande av incitament i form av tredjepartsersättningar vid försäljning av tex fonder? Det är tillåtet med tredjepartsersättningar så länge institutet kan visa att det innebär en extra fördel för kunden. Kunden ska även informeras om det.

Vad är en jävsituation?

Jäv är en rätts- eller beslutssituation där en person kan tänkas vara partisk eller där det finns någon särskild omständighet som kan rubba förtroendet för personens opartiskhet. Den som invändningen riktas mot kallas jävig. En jävig person får inte delta i beslutet i fråga eller i förberedelserna för beslutet.

Vad ska du prioritera i första hand om det uppstår en intressekonflikt mellan institutet och kunden?

kunden (innan tjänster utförs), enbart om kundens intressen kan påverkas negativt. Ifall det finns intressekonflikt ska man som rådgivare prioritera lag och föreskrifter, ej kund. Närstående till anställda i vp-institut omfattas av restriktioner vad gäller handel med finansiella instrument.

Vad av följande måste ingå i hållbarhetsredovisningen?

En del större företag ska upprätta en hållbarhetsrapport. I den beskriver de sitt arbete med bland annat miljö och mänskliga rättigheter. Hållbarhetsrapporten kallas ibland ”hållbarhetsredovisning” eller ”miljöredovisning”.

När behöver du enbart göra en Passandebedömning?

Företag som utför värdepapperstransaktioner, exempelvis banker och värdepappersbolag, är enligt lagen om värdepappersmarknaden skyldiga att göra en så kallad passandebedömning innan de genomför köp av ett mer komplicerat finansiellt instrument för din räkning.

Varför valde du industriell ekonomi?

Här var de främsta anledningarna till varför jag valde civilingenjör inom industriell ekonomi: Kombinationen av teknik och ekonomi – Utbildningen ger möjligheten att kombinera djup kunskap inom ett teknikområde med avancerade industriella ekonomikunskaper.

Varför välja industriell ekonomi?

Det är en kvalificerad utbildning som ger dig kunskap om mänskliga, tekniska och ekonomiska resurser i ett företag. Som civilingenjör i industriell ekonomi är du attraktiv på arbetsmarknaden genom din mångfacetterade kompetens och förmåga att leda och genomföra industriella projekt.

Vad är en jävig person?

Vad är jäv? Med jäv avses omständighet som kan rubba förtroendet till en beslutsfattares, ledamots eller handläggares opartiskhet/objektivitet vid handläggningen av ett ärende. De omständigheter som utgör jäv återfinns i förvaltningslagen 16 och 17 §§.

Share this post