Frågor

Vilka ar medlemmar i en bostadsrattsforening?

Vilka är medlemmar i en bostadsrättsförening?

normalt vara medlemmar i föreningen, om inte annat är bestämt i stadgarna. I en bostadsrättsförening kan, om inte något annat har bestämts i stadgarna, bostadsrättshavarens make/maka eller sambo vara styrelseledamot eller styrelsesuppleant, även om maken/makan eller sambon inte är medlem i föreningen.

Var hittar jag min Lägenhetsförteckning?

Endast en person har rätt till att få utdrag ur lägenhetsförteckningen, och det är lägenhetsägaren själv. Det enda sättet för någon annan att hämta information om en lägenhet ur förteckningen är genom en fullmakt från bostadsrättsägaren.

Vad är en medlemsförteckning?

Vid föreningsstämma används ofta medlemsförteckningen för att se vilka som är närvarande och har rösträtt. Till skillnad från lägenhetsförteckningen är medlemsförteckningen offentlig, vilket innebär att den ska hållas tillgänglig för den som vill se den, till exempel köpare, mäklare, myndigheter med flera.

Vad är en bostadsrättsförening?

En bostadsrättsförening är en form av ekonomisk förening och har till ändamål att i föreningens hus upplåta lägenheter till medlemmarna med bostadsrätt utan tidsbegränsning.

Vem är styrelsen i bostadsrättsföreningen?

Styrelsens ansvar är ganska långtgående och av det följer också befogenheten att fatta beslut. Styrelsen representerar bostadsrättsföreningen och har ansvar både mot medlemmarna och som fastighetsägare gentemot myndigheter och hyresgäster. Har föreningen anställda är det också styrelsen som har arbetsgivaransvaret.

Har bostadsrättsföreningen rätt till utgående moms på bostadsrättsavgifterna?

En bostadsrättsförening ska inte ta ut utgående moms på bostadsrättsavgifterna. Föreningen har inte heller rätt till avdrag för ingående moms på kostnader som föreningen betalar. Överlåtelse och upplåtelse av bostadsrätt och hyresrätt har undantagits från momsplikt.

Vad innebär Betyg B Brf?

Högsta betyg är A++ medan lägsta betyg är C. Bland de föreningar som har högst avgift per kvadratmeter i allabrf.se undersökning har många fått betyget B, Hampus Dahlstedt förklarar resultatet. – allabrf.se betygsättning ger en helhetsbild av föreningens ekonomi.

Share this post