Allmänning

Hur manga klarar NKSE?

Hur många klarar NKSE?

De enda resultat som styrelsen för NKSE vill dela med sig av är det nationella snittet för provets bägge delar, som säger att ungefär 10 procent av studenterna kuggas i det skriftliga provet och omkring 3 procent i det praktiska.

Hur många gånger får man göra om NKSE?

Fakta: NKSE Under ett år ges sex provtillfällen.

Hur många rätt måste man ha på NKSE?

Skriftligt prov Delprov I omfattar 50 poäng, för godkänt betyg krävs 33 poäng. Delprov II består av två frågor om läkemedelsberäkning som ingår i patientfallen. För godkänt betyg i delprov II krävs att båda frågorna är korrekt besvarade. Skriftligt prov sker samtidigt vid alla lärosäten.

När skriver man NKSE?

Syftet med Nationell klinisk slutexamination för sjuksköterskeexamen är att pröva om studenter under termin sex har uppnått den kliniska kompetens som krävs hos en nyexaminerad sjuksköterska.

Vad händer om jag inte klarar NKSE?

Många upplever den nationella kliniska slutexaminationen för sjuksköterskeexamen, NKSE, som ett onödigt hinder precis före målsnöret. Att ett omfattande kunskapstest plötsligt tillförs utbildningen har upprört känslorna lite extra, berättar Eira Nilsson, representant i studierådet.

Vad är NKSE tenta?

NKSE står för ”Nationell klinisk slutexamination för sjuksköterskeexamen” och är ett både skriftligt och ett praktiskt prov som görs i slutet av termin sex på sjuksköterskeprogrammet. Syftet med provet är att pröva om studenten har uppnått den kliniska kompetens som krävs hos en nyexaminerad sjuksköterska.

Vad är NKSE?

NKSE är en ”nationell” slutexamination för sjuksköterskor runt om i landet. Den består av tre delar. En praktiskt del, en del med läkemedelsräkning och en del bestående av två patientfall. De två sistnämnda ingår i en salstentamen.

Är NKSE svårt?

Hur mycket har ni Kuggat tenta?

Högskolorna får inte heller begränsa hur mycket som helst. Om examinationen är något sorts prov måste det finnas minst fem tillfällen för omtenta. För praktik och liknande ska du alltid få minst två chanser.

Share this post